• 8 اردیبهشت 1403
تحقیقاتی جدید اکسفورد: ارتباط استفاده از شبکه اجتماعی و نارضایتی از زندگی
زمان مطالعه: 2 دقیقه

در سال های گذشته تحقیقات متعددی نشان داده که بین استفاده از شبکه اجتماعی و میزان رضایت و شادی در زندگی رابطه مستقیم و غیر مستقیم دیده است. این موضوع معمولا به دلیل افزایش استاندارد های غیر واقعه گرایانه در مورد بدن انسان و یا زندگی مادی گرایانه ای است که به طور چشم گیری در شبکه اجتماعی گسترش یافته است.

به تازگی تحقیقات جدیدی از دانشگاه آکسفورد، این موضوع را تحت بررسی مجدد قرار داده است تا ارتباط بین رضایت از زندگی و استفاده در حال افزایش از شبکه اجتماعی به خصوص در بین نوجوانان و جوانان را مورد مطالعه قرار دهد.

این مطالعه مقطعی که ” گستره تکاملی حساسیت به شبکه اجتماعی” نام دارد، ارتباط بین میزان ساعات استفاده شخص از شبکه اجتماعی و میزان رضایت از نحوع زندگی خود را مورد آزمایش قرار می دهد. نکته جالب توجه اینکه، این تاثیرات منفی بر اساس جنیست در سن های مختلفی رخ می دهد. برای دختران، تاثیر در بین سن های 11 تا 13 سال، و برای پسران در بین سن های 14 تا 15 سال مشاهده شده است.

young teen sociak media.jpg big - تحقیقات جدید آکسفورد: ارتباط استفاده از شبکه اجتماعی و میزان نارضایتی از زندگی

این  تیم بین المللی محققان دلیل این اختلاف را، تفاوت در تغییرات تکاملی در ذهن دختران و سن بلوغ که زود تر از پسران رخ می دهد، اعلام کرده اند. اما به نظر می رسد که با استفاده طولانی مدت از شبکه ها این موضوع در سن 19 سالگی برای هر دو جنسیت، وضعیت یکسانی پیدا می کند.

این تحقیقات با نمونه گیری 80.000 داوطلب بین سن های 10 تا 80 سال صورت گرفته است و توانسته رابطه ای مستقیم بین استفاده از پلتفرم های اجتماعی و کاهش حس شادی و آسایش افراد کشف کند. محققان تاثیر شبکه اجتماعی بر روی زندگی داوطلبان را از یک سال پس از شروع استفاده از این شبکه ها آغاز کرده اند که زمان کافی برای مشاهده تاثیرات استفاده از آن تلقی می شود، اما به طور همزمان ، گذشت یک سال میتواند تاثیرات ناخواسته متعددی بر روی نتایج آزمایش داشته باشد، چرا که یک سال زمان زیادی برای ورود فاکتور های ناخواسته و موثر متفاوت بر روی آزمایش است.

بازیابی رمز عبور اینستاگرام
> > >

به گزارش محققان افرادی که زمان بیشتری را صرف گشت و گذار در این شبکه ها می کنند، میزان نارضایتی بیشتری نسبت به زندگی خود نشان داده اند، و در نتیجه این افراد به استفاده بیشتر از شبکه اجتماعی روی آورده اند. به نظر میرسد این استفاده بیشتر نوعی فرار از نارضایتی و وضعیت زندگی می باشد. این رفتار در جنیست های مختلف تاثیری متفاوتی نداشته است.

نکته مهم اینکه محققان اقدام به دسته بندی نقش شبکه اجتماعی در میزان نارضایتی عمومی از زندگی در بازه های سنی مختلف کرده اند، و تایین سن دقیقی که بیشترین تاثیر را بر روی زندگی این افراد به خصوص نوجوانان  داشته بسیار دشوار است، چرا که در گذشته نیز این نوع تحقیقات با نتایج مختلفی روبرو بوده است.

تحقیقاتی در سال 2006 نشان داده که بین میزان اعتماد به نفس و استفاده از شبکه اجتماعی رابطه وجود دارد، و مطالعاتی دیگر از دانشگاه بریتیش کلمبیا نشان داده که این الگوی استفاده از شبکه اجتماعی است که تاثیر واقعی آن بر روی زندگی شخص را رقم می زند و نه استفاده از آن تحت هر شرایطی. همچنین به گفته هاروارد استفاده از شبکه های اجتماعی میتواند منافعی نیز داشته باشد.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *