• 7 اردیبهشت 1403
1612798513 venus fly 1280x720 1 - کشف میدان مغناطیسی در گیاه ونوس مگس خوار
زمان مطالعه: 2 دقیقه

زمین پر از گیاهان و جانوارن عجیب غریب است که با تمام پیشرفت های علمی هنوز اطلاعات جدید و گاهی غیر قابل باوری درباره آنها کشف میکنیم.

یکی از منحصر به فردترین گیاهان شناخته شده بر روی زمین گیاه گوشتخوار ونوس مگس خوار است که میتواند شکار را با استفاده از شهد خوشبویی به سمت خود فریب داده و طعمه کند. با اینکه این گیاه همیشه مورد توجه محققان بوده به تازگی نکته جالبی در مورد این گیاهان کشف شده است. این کشف غیر منتظره نشان داده که گیاه مگس خوار در هنگام بسته شدن دهانش میدان مغناطیسی قابل اندازه گیری تولید میکند. البته محققان میگویند که این میدان مغناطیسی حدود یک میلیون بار از میدان مغناطیسی زمین ضعیف تر است و بر این باروند که میدان مغناطیسی ثمره انرژی الکتریکی است که در برگ های گیاه جریان دارد.

به نظر نمیرسد که این میدان مغناطیسی نقشی در فعالیت های گیاه داشته باشد، اما ونوس مگس خوار جزو اولین گیاه های شناخته شده بر روی زمین با این خاصیت است. محققان میگویند، هرجا که فعالیت های الکتریکی وجود داشته باشد، میدان مغناطیسی نیز وجود دارد. قوانین الکترومغناطیسی بیان میکند که در هرمکانی و هرجسمی که جریان الکتریکی وجود داشته باشد ائم از انسان، حیوانات و گیاهان، این جریان موجب به تولید میدان مغناطیسی می شود.

برعکس گیاهان، تحقیقات بسیاری بر روی میدان مغناطیسی تولید شده توسط انسان ها و حیوانات انجام شده، که میتواند دلیل تازه بودن این کشف را توضیح دهد. محققان برای انجام این آزمایش از یک سنسور شیشه ای بسیار کوچک به نام مغناطیس سنج اتمی استفاده کرده اند، که دارای یک سری بخار اتمی حساس به میدان مغناطیسی است. در ادامه محققان با تحریک کردن گیاه مگس خوار به وسیله حرارت متوجه شدند که این گیاه میدان مغناصیسی به قدرت 0.5 پیکوتسلا تولید میکند. محققان اعلام کردند که این میزان بسیار مشابه ایمپالسهای عصبی است که در حیوانات تولید می شود. در گذشته تنها موارد دیگری از میدان مغناصیسی که در گیاهان کشف شده، مربوط به یک نوع جلبک تک سلولی و گیاه لوبیا بوده است. اما هر دو آزمایش انجام شده بر روی آن دو گیاه با استفاده از دستگاه های پیچیده تر انجام شده و لازم بوده که سخت افزار استفاده شده در این آزمایش ها در حد زیادی به دمای پایین رسانده شوند. زیرا مشاهده و ثبت این میدان ها بر روی این گیاهان بسیار دشوارتر است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *