• 8 اردیبهشت 1403
1626029912 climate change bodies 1280x720 1 - تغییرات آب و هوایی و تاثیر آن در اندازه بدن و مغز انسان های دیرین تا انسان های مدرن
زمان مطالعه: 2 دقیقه
محققان دانشگاه کمبریج (Cambridge) و توبینگن (Tübingen) به تازگی مطالعاتی منتشر کرده اند که تاثیرات تغییرات آب و هوایی را بر روی اندازه بدن هوموساپینس ها (Homo sapiens) و اجداد کهن ما انسان ها بررسی می کند.

به گزارش هاسترتک، این محققان حدود 300 فسیل کشف شده جینوس هومو (genus Homo) که در جای جای دنیا کشف شده است را مورد آزمایش قرار داده اند. با ترکیب داده های موجود از بررسی بدن و اندازه مغز انسان های کهن، به همراه شبیه سازی وضعیت اقلیمی دنیا در میلیون سال گذشته، محققان موفق به کشف تاثیرات آب و هوایی بر روی هر فسیل در زمان زندگیشان شده اند.

این تحقیقات نشان داده که اندازه بدن انسان ها در میلیون ها سال گذشته تغییرات بسیاری داشته است. در مناطق سرد بدن انسان ها به اندازه های بزرگتر تکامل یافته است و دلیل آن مقاومت بیشتر بدن های بزرگ تر در مقابل سرما است. همچنین بدن بزرگتر گرمای کمتری به نسبت مساحت سطح از دست می دهد. هومو ساپینس ها یا به عبارتی انسان های مدرن حدود 300 هزار سال است که بر روی زمین زندگی می کنند، در حالی که گونه دیرین انسان ها، جینوس هومو ها که شامل نئاندرتال ها (Neanderthals)، هومو هابیلیس ها (Homo habilis) و هومو ارکتوس ها (Homo erectus) می شوند، از زمان های کهن بر روی زمین زندگی کرده اند.

یکی از نمادین ترین صفات سیرتکاملی جینوس هومو ها، روند افزایش اندازه بدن و مغز آنها نسبت به گونه های قدیمی تر است. به گفته محققان هومو هابیلیس ها حدود 50 درصد سنگین در از دیگر گونه های مدرن این نوع انسان ها بوده اند، و مغز آنها سه برابر مغز انسان های امروزی بوده است. دلیل اصلی این تغییرات در بین بسیاری از محققان در بحث و گمان است، اما تئوری هایی وجود دارد که بیان می کند تغییرات آب و هوایی و دما بزرگترین عامل این تغییرات بوده است.

نرم افزار های ناسا که برای کاوش در فضا توسعه داده شده اند در دسترس عموم قرار دارد
> > >

محققان به این موضوع اشاره میکنند که امروزه نیز افرادی که در مناطق سرد زندگی می کنند اصولا بدن های بزگتری دارند.  محققان فاکتورهای محیطی متعددی را نیز در ارتباط با اندازه مغز جینوس هومو ها بررسی کرده اند، اما ارتباطات یافت شده بسیار ضعیف و تقریبا غیر قابل اثبات است. اندازه مغز این گونه زمانی که در مناطقی با پوشش گیاهی کمتر زندگی میکردند، بزرگتر بوده است. داده های باستان شناسی در این مطالعات بیان میکند، گونه هایی که در مناطقی با پوشش گیاهی کمتر زندگی میکردند، برای ادامه حیات، جانداران و حیوانات بزرگی را شکار می کرده اند که نیاز به اجرای کارهای پیچیده تری داشته و منجر به تکامل مغز آنها به اندازه بزرگتر شده است.

این تحقیقات بیان میکند، با اینکه وضعیت آب و هوایی در میزان اندازه بدن تاثیر داشته است، اما فاکتور های غیر محیطی منجر به تغییر اندازه مغز انسان ها شده است و اصلی ترین شاخص در رشد مغز، چالش های شناختی زندگی اجتماعی، رژیم های غذایی متنوع و تکنولوژی های پیچیده می باشد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *