• 7 اردیبهشت 1403
1628938956 2021 08 14 15 31 16 5fea3070 fc62 11eb bddb f95f014d45bc cf webp 675436 opera - محققان پس از برخورد فیس بوک مجبور به متوقف کردن تحقیقات خود بر روی اینستاگرام شدند
زمان مطالعه: 2 دقیقه

الگوریتم واچ (AlgorithmWatch) یک گروه تحقیقاتی است که مدتهاست در حال بررسی الگوریتم های اینستاگرام است. این گروه به تازگی اعلام کرده که مجبور به توقف فعالیت های خود شده است، چرا که فیس بوک این تیم را تهدید به اقدامات قانونی کرده است. فیس بوک این تیم را متهم به شکستن قوانین استفاده از اینستاگرام کرده است و اگر  موضوع را حل و فصل نکند، فیس بوک مجبور به “اقدام رسمی” خواهد شد.

الگوریتم واچ برای تحقیقات خود اقدام به طراحی پلاگینی کرده است که تا به حال توسط 1500 کاربر دانلود شده است. این پلاگین به تیم اجازه میدهد تا برخی داده های ارائه شده توسط فیس بوک را خوانده تا الگوریتمی که باعث می شود برخی تصاویر و ویدئو ها نسبت به دیگر محتویات الویت پیدا کنند، درک کند.

این تیم مدتی قبل مطلب و مدارکی درباره این الگوریتم ها منتشر کرد که بیان میکرد، اینستاگرام کاربران را به نشان دادن بیشتر بدن خود در محتویات تشویق می کند. الگوریتم واچ اعلام کرد که قبل از انتشار این موضوع، با فیس بوک تماس گرفته است و فیس بوک در ابتدا پاسخی درباره این موضوع نداده است. اما در ماه می 2020 این کمپانی به محققان اعلام کرد که مطالعات آن ها از چندین بعد مختلف نقص دارد، و اظهار داشت که متودولوژی های استفاده شده توسط الگوریتم واچ دارای ایرادات متعددی است.

فیس بوک برای متهم کردن الگوریتم واچ به بخشی از قوانین استفاده از پلتفرم های خود اشاره کرده است، که جمع آوری داده به صورت خودکار را منع می کند. همچنین اعلام کرد که این تیم GDPR یا قوانین عمومی حفاظت داده را که توسط اتحادیه اروپا ثبت شده، زیر پا گذاشته است. درپاسخ به این اتهامات الگوریتم واچ اعلام کرد:

ما فقط داده هایی را جمع آوری کردیم که فیس بوک خود به داوطلبان شرکت در این آزمایش نشان داده است. به عبارت دیگر کاربرانی که از این پلاگین ها استفاده می کنند، فقط فیدهای خود را به منظور کمک به تحقیقات به اشتراک می گذارند.

با وجود اینکه این تیم باور دارد بیگناه است، اما تصمیم گرفت که متوقف کردن این تحقیقات بهتر از به دادگاه کشیده شدن، توسط کمپانی تریلیون دلاری است.

شروع برنامه راه اندازی 5G همراه اول
> > >

وبسایت engadget درباره این موضوع با فیس بوک تماس گرفته است، که در پاسخ فیس بوک اعلام کرد:

ما تحقیقات مستقل بر روی پتلفرم های خود را قبول داریم و با تیم های متعددی در این زمینه همکاری کردیم. ائم از تیم الگوریتم واچ. اما این تحقیقات نباید در اعزای به خطر انداختن حریم خصوصی کسی باشد. ما درمورد روش های این تیم نگران بودیم، به همین دلیل چندین بار با آنها تماس گرفتیم تا روش های خود را با قوانین ما هم تراز کنند. ما این کار را با دیگر گروه های تحقیقاتی که احتمال میدهیم کارشان ایرادی داشته باشد نیز انجام می دهیم. ما این تیم را تهدید به شکایت نکردیم و با صدها تیم تحقیقاتی، که درحال مطالعات موضوعات مهمی مثل داده ها و دسترسی به API هستند همکاری میکنیم، و به تازگی مطلبی درباره اینکه سیستم های ما چطور کار می کند منتشر کرده ایم. ما قصد داریم به همکاری خود با این تیم ها ادامه دهیم، البته به روش های که داده های اشخاص و حریم خصوصی آن ها به خطر نیافتد.

موضوع الگوریتم واچ برخی افراد را نگران کرده است، چرا که طی ماه جاری فیس بوک اقدامات مشابهی را علیه پروژه ای به نام NYU Ad Observatory انجام داده است. این پروژه روش های که تبلیغ گران سیاسی برای تبلیغات هدفمند از آنها استفاده می کنند را مورد مطالعه قرار داده بود. فیس بوک ابرازی در دسترس کاربران قرار می دهد تا پلتفرم های این کمپانی را مطالعه کنند، اما به طور کلی روش کاری آنها همانند یک جعبه سیاه است و به گفته الگوریتم واچ این یک مشکل بزرگ است.

پتلفرم های بزرگ، نقش عظیم و ناشناخته ای در اجتماعات ایفا می کنند، که شامل موضوعات متعددی از ساخت هویت گرفته تا انتخاب در رای گیری ها می شود و فقط با درک اینکه چطور الگوریتم های این پتلفرم ها، عموم را تحت تاثیر قرار می دهد، می توان از زیر پا گذاشتن اشخاص حقیقی جلوگیری کرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *