• 10 فروردین 1403
2021 12 14 13 36 59 Greenshot 1440x720 - چرا فضانوردان مریخ باید در کیسه های خواب مکنده استراحت کنند؟
زمان مطالعه: 3 دقیقه

به تازگی تحقیقاتی توسط مرکز درمانی UT Southwestern صورت گرفته است که نشان دهنده وضعیت سلامت چشم فضانوردان در فضا می باشد و در این تحقیقات کیسه های خواب مخصوصی برای رفع این مشکل پیشنهاد شده است. این کیسه های خواب که به شکل مخروط طراحی شده اند، وظیفه مکیدن مایعات داخل سر فضانوردان به دیگر بخش های بدن را دارد که منجر به جلوگیری از صدمه دیدن ساختار چشم آن ها می شود.

اما مشکل چیست؟

فضای خارج جو زمین برای بدن ما مضر است و مشکلاتی را برای سلامتی ما ایجاد می کند، به همین دلیل ناسا و برخی دیگر از سازمان ها، زمان و تمرکز بسیاری را صرف درک بهتر تاثیرات فضا بر روی بدن فضانوردان کرده اند. در حال حاضر تکنولوژی ها و روش های متعددی برای کاهش برخی از این آثار مخربساخته شده است تا خسارت های وارد شده به سلامت فضانوردان در فضای میکروجاذبه ای کاهش یابد. برخی از این ابزار شامل لوازم ورزش می شود. یک فضانورد باید از لحاظ قدرت دید در سلامت کامل باشد. اما در سال های گذشته ناسا به این نتیجه رسیده است که قدرت دید فضانوردانی که مدتی را بر روی ایستگاه فضایی بین المللی گذرانده اند، کاهش قابل توجهی داشته است. برای کشف دلیل این امر ناسا از مرکز درمانی  UT Southwestern کمک گرفته است و نتایج این بررسی ها به تازگی در مجله JAMA Opthalmology منتشر شده است. بر اساس این اطلاعات جمع شدن مایعات در پشت چشم انسان دلیل اصلی موضوع اعلام شده است که با توجه به ساختار ظریف و اسیب پذیر چشم انسان در مدت زمان بسیار کوتاهی رخ می دهد.

لباس های فضایی ناسا چقدر هزینه دارند؟
> > >

eye swelling - چرا فضانوردان مریخ باید در کیسه های خواب مکنده استراحت کنند؟

به زبان ساده زمانی که شخص دراز می کشد مایعات موجود در بدن به سمت سر حرکت می کند، وقتی شخص از جای خود بلند می شود، جاذبه با پایین کشیدن این مایعات به سمت پایین این مشکل را برطرف می کند. اما این اتفاق در ایستگاه فضایی بین المللی رخ نمی دهد، چرا که فضانوردان در فضایی با جاذبه بسیار پایین (microgravity) شناور هستند. این حالت شناور به این معنی است که مایعات در سر و پشت چشم فضانوردان جمع می شود و به حالت عادی خود باز نمیگردد. این رخداد منجر به نوعی اختلال در دید فضانوردان به نام سندروم نیرو-اکولار (neuro-ocular syndrome) می شود و که گفته UT Southwestern باعث مسطح شدن چشم فضانوردان می شود.

متخصصان چشم در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که عصب های بینایی با فشاری که از مایعات به چشم وارد می شود، ملتهب شده و موچب خسارت به سطح بینایی می شود. برخی از فضانوردان ناسا با گذراندن مدت فقط شش ماه بر روی ایستگاه فضایی دچار کاهش بینایی شده اند، در حدی که این کاهش موجب ایجاد چالش در خواندن و انجام آزمایشات برای آن ها در فضا شده است. به گفته محققان جمع شدن این مایعات خسارت های دیگری نیز به سلامتی وارد می کند که برخی از آن ها هنوز شناسایی نشده است. خوشبختانه برخی از خسارت های وارد شده به چشم پس از بازگشت فضانوردان به زمین برطرف می شود.

suctionbag 1280x720 1 - چرا فضانوردان مریخ باید در کیسه های خواب مکنده استراحت کنند؟

برای حل این مشکل، تیم UT Southwestern با همکاری شرکتی با نام REI اقدام به طراحی نوع خاصی کیسه خواب کرده است. این کیسه خواب دارای قاب جامدی بوده که دور کمر فضانوردان قرار میگیرد و فضای داخلی آن مانند یک کپسول با قابلیت مکندگی طراحی شده است. این کیسه در حین خواب مایعات را از سر فضانوردان به سمت پایین بدن می کشد تا فشار ایجاد شده به مغز و چشم فضانوردان را کاهش دهد.

کشفی غیر منتظره توسط کاوشگر استقامت بر روی مریخ + مستند 2 ساعته کاوشگر استقامت و ویدئوی رسمی ناسا با زیرنویس فارسی
> > >

در حال حاضر چندیدن نفر اقدام به آزمایش این کیسه های خواب کرده اند. طی این آزمایش اشخاص باید زمان زیادی را به صورت خوابیده بگذرانند تا مایعات در سر شخص جمع شود و پس از آن باید مدت هشت ساعت را در این کیسه های خواب بگذرانند. ناسا قبل از استفاده از این کیسه های خواب باید برای برخی سوالات خود پاسخ مناسبی پیدا کند. به طور مثال یک شخص چند ساعت را باید در این کیسه های خواب بگذراند تا مایعات جمع شده در سر به دیگر بخش های بدن جاری شود؟

در نهایت این اختراع ممکن است در آینده برای پرواز های طولانی فضانوردان به خصوص پرواز انسان ها به کره مریخ مورد استفاده قرار بگیرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *