• 4 اردیبهشت 1403
16555993053276 1440x720 - چرا از ایلان ماسک به مبلغ 258 میلیارد دلار شکایت شده است؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه

از ایلان ماسک به  اتهام راه اندازی طرح هرمی شکایت شده است. این شکایت به مبلغ 258 میلیارد دلار بوده که بیش از کل دارایی های ماسک می باشد.

این شکایت در روز 16 ژوئن سال جاری علیه پولدارترین مرد دنیا تنظیم شده است، که به گفته مجله Forbes در حال حاضر ارزش دارایی های وی 212.5 میلیارد دلار است.

دارایی های این میلیاردر تا حد زیادی به سهام شرکت تسلا وابسته است، که ارزش آن با تلاطم های بازار همواره در حال تغییر است. در حال حاضر ماسک صاحب یک چهارم شرکت تسلا و 9.1 درصد از توییتر می باشد.

ماسک همچنین حدود 125 میلیارد دلار در ماهواره ها و فضاپیماها در شرکت اسپیس اکس سرمایه گذاری کرده است. ,وبسایت Forbes خاطرنشان می کند که مقدار قابل توجهی از سهام تسلای ماسک به عنوان وثیقه برای وام استفاده می شود و برای محاسبه این مبلغ کسر شده است.

اولین و بزرگترین سهم ماسک در پیشرفت تکنولوژی دنیا، مشارکت در راه اندازی سیستم پرداخت Paypal بود. بعد از ایفای نقشی مهم در موفقیت این سیستم پرداخت، این کارآفرین از آفریقای جنوبی، سهم خود را از پی پال فروخت و تمرکز خود را بر روی تسلا گذاشت، که در حال حاضر بزرگترین شرکت تولید خودرو های الکتریکی در دنیا می باشد.

در کنار پی پال، تسلا و اسپیس اکس، ماسک با کمپانی های دیگری مثل The boring company و Neuralink و مجموعه دیگری از شرکت ها همکاری داشته است.

این میلیاردر همچنین به توصیه پاسخ هایی عجیب به مشکلاتی پیچیده شناخته شده است. به طور مثال در سال 2015 ماسک پیشنهاد داد تا برای قابل سکونت کردن مریخ، از سلاح های هسته ای استفاده شود.

استارلینک بر فراز اوکراین فعال شد
> > >

او همچنین شدیدا در زمینه رمز ارز ها سرمایه گذاری کرده است و همین موضوع او را به درد سر انداخته است.

پشتیبانی ایلان ماسک از رمز ارز ها

intro 1655498641 - چرا از ایلان ماسک به مبلغ 258 میلیارد دلار شکایت شده است؟

رمز ارز ها یکی از زمینه هایی است که ایلان ماسک نسبت به آن علاقه بسیار نشان داده است. تحت مدیریت ماسک، تسلا به یکی از بزرگترین کمپانی هایی تبدیل شده که برای پرداخت رمز ارز میپذیرد.

نکته جالب اینکه، تسلا فقط رمز ارز بیت کوین را که در حال حاضر محبوب ترین و معروف ترین رمز ارز در دنیاست را در لیست پذیرش خود ندارد. بلکه از رمز ارز دوج کیون (DogeCoin) نیز پیشتیبانی می کند.

ماسک در ارسال توییت های متعدد درباره رمز ارز ها سابقه ای بلند بالا دارد، که به نظر میرسد منجر به تلاطم های بسیار شدیدی در قیمت و ارزش سکه های متعدد میشود. یکی از بزرگترین مثال های این مورد همان دوج کوین می باشد که قیمت آن برای مدت های طولانی کمتر از یک سنت بود.

ارزش پایین این سکه ها به دلیل عدم محدودیت موجودی آن است و بر خلاف بیت کوین که زمانی به پایان میرسد، محدودیتی در تعداد دوج کوین وجود ندارد. اما به خاطر اینکه این سکه بر پایه یک meme  ( که در زبان فارسی اشاره به نوعی کلیشه فرهنگی دارد)  برگرفته از یک سگ نژاد شیبا طراحی شده است به آن ارزش و اعتبار داده است.

با وجود این ضعف بزرگ در دوج کوین، ماسک به طور مکرر در گذشته درباره این سکه توییت ارسال کرده است و وعده داده که آن را به کره ماه خواهد برد!

همین موضوع باعث شد که ارزش دوج کوین در ماه می 2021 به 64 سنت برای هر سکه برسد. حال ارزش این سکه ها دوباره به زیر یک سنت بازگشته است و به نظر میرسد برخی این موضوع را از چشم ایلان ماسک میبینند.

ایلان ماسک بزرگترین سهام دار توییتر شد
> > >

شکایتی بیش از ارزش دارایی های ماسک

musks embrace of cryptocurrency 1655498641 - چرا از ایلان ماسک به مبلغ 258 میلیارد دلار شکایت شده است؟

به گزارش رویترز در 16 ژونن 2022 در دادگاه فدرال منهتن از ایلان ماسک به مبلغ 258 میلیارد دلار شکایت شده است. به ادعای شاکی، کیث جانسون (Keith Johnson)، ایلان ماسک عمدا قیمت دوج کوین را بالا برده و سپس اجازه داده تا قیمت آن شدیدا افت کند.

به گفته جانسون، ماسک از موقعیت، مشهوریت و پلتفرم خود به عنوان پولدارترین مرد دنیا سواستفاده کرده است، تا طی یک طرح هرمی قیمت دوج کوین را در جهت سود، افشاگری و سرگرمی تحت تاثیر قرار دهد، درحالی که می داند این رمز ارز هیچ ارزشی ندارد.

برای اثبات این ادعا جانسون در شکایت خود از دیگر مردان پولدار دنیا همانند وارن بافت و بیل گیتس، که در دوام رمز ارز ها تردید ایجاد کرده اند، نقل قول کرده است.

این شکایت خواستار سه برابر میزان افت ارزش کلی دوج کوین از ماه می 2021 می باشد. جانسون میخواهد که معامله دوج کوین تحت قانون نیویورک و فدرال به عنوان قمار تلقی شود. در حال حاضر ماسک درباره این شکایت بیانیه ای صادر نکرده است.

با وجود این اتهامات، به نظر نمیرسد که اقدامات ایلان ماسک در زمره تعریف طرح هرمی جای بگیرد، که به گزارش Investopedia چنین تعریف شده است: یک کلاهبرداری سرمایه گذاری غیرقانونی بر اساس مجموعه ای سلسله مراتبی از بازاریابی شبکه ای

یک طرح هرمی اساساً شامل شخصی در بالای هرم می شود که دو نفر را متقاعد می کند که به این طرح ارزشی پرداخت کنند، سپس هر کدام دو نفر دیگر را استخدام می کنند، که آنها نیز ارزشی را پرداخت می کنند. روند استخدام ادامه دارد و پول به سمت بالای هرم سرازیر می‌شود، تا زمانی که سطوح پایینی هرم در نهایت بیش از حد بزرگ شوند و افرادی که دیر وارد این طرح می‌شوند سرمایه‌گذاری‌های خود را از دست می‌دهند.

گزارشی از دخالت و دستکاری های دولت ایالات متحده از پشت پرده رسانه های اجتماعی منتشر شده است
> > >

شکایات پشت شکایات

the worlds richest mans 258 billion problem 1655498641 - چرا از ایلان ماسک به مبلغ 258 میلیارد دلار شکایت شده است؟

این اولین باری نیست که اقدامات اقتصادی و فعالیت های توییتری ماسک او را به دردسر انداخته است. در سال 2019 او توسط غواصی که گروهی از کودکان گیر افتاده در غاری در تایلند را نجات داده بود مورد بازخواست قرار گرفت،  که منجر به شکایتی 190 میلیون دلاری برای افترا شد، و ماسک در نهایت برنده این شکایت شد.

ماسک مدتی پیش خود را در مخمصه ای با دولت آمریکا دید. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا با پشتیبانی وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا به دلیل توییت های ارسال در مورد سهام تسلا و احتمال خصوصی کردن این شرکت، مورد شکایت قرار گرفت.

اخیرا نیز بار دیگر پای ماسک به دلیل مشکلات ایجاد شده هول خرید پلتفرم شبکه اجتماعی توییتر به دادگاه باز شده است. برخی از سرمایه داران توییتر از ماسک به دلیل رعایت نکردن قوانین امنیتی و اعلام به موقع موضوع خرید سهام خود شکایت کرده اند.

بر اساس این قانون یک شخص باید در صورتی که بیش از 5 درصد در یک کمپانی سرمایه گذاری می کند باید طی 10 روز اقدام خود را به طور رسمی اعلام کند. ماسک 5 درصد سهام کمپانی را در تاریخ 14 مارس خریداری کرد، اما تا تاریخ 4 آوریل اقدامی در این راستا انجام نداد، که وی در این تاریخ صاحب 9 درصد پتلفرم توییتر بود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *