• 10 فروردین 1403
huawei phones 1280x720 1 - دلیل تحریمات آمریکا علیه هوآوی چیست؟
زمان مطالعه: 3 دقیقه

در سال 2021 کمپانی هوآوی با کاهش 29% درآمد روبرو بود و این کمپانی تحریم های آمریکا را دلیل این مشکل می داند. هوآوی مدتی قبل از آن برترین تولید کننده گوشی های هوشمند در دنیا بود. این کمپانی این رتبه را در جولای سال 2020 بدست آورد، اما از همان موقع بسیاری از تحلیلگران بازار بر این باور بودند که با تحریم های آینده این موضوع دوام زیادی نخواهد آورد.

بسیاری از مشتریان هوآوی دلیل این تحریم ها را نمیدانستند، بخصوص که آمریکا متحدان و کشور های دوست خود را نیز به این موضوع تشویق میکرد. این کمپانی بازه وسیعی از گوشی های همراه از مدل های سطح پایین گرفته تا پرچم داران بسیار پرقدرت را در کارنامه خود دارد که طراحی های مدرن و قابلیت های کارآمد از ویژگی های این محصولات است. همچنین هوآوی دراستفاده از تکنولوژی  5G در بین دیگر رقیبان پیش قدم بود. طرفداران این کمپانی نیز نسبت به برند و محصولات آن بسیار وفادار بودند. موضوعی که باعث حسادت هر کمپانی دیگر می شود. با تمام این موضوعات دلیل که آمریکا هوآوی را در کشور خود ممنوع کرده است، ارتباط مستقیم با چین دارد.

تمامی کمپانی های فعال در چین از لحاظ قانونی نیازمند هستند تا بیژینگ و دولت این کشور را پشتیبانی کنند. به گفته سایت گاردین (Guardian)، این پشتیبانی، شامل در اختیار گذاشتن اطلاعات افراد، مشتری ها و کمپانی ها در اختیار دولت چین در صورت درخواست این کشور می شود. در کنار این موضوع به نظر میرسد که هوآوی نسبت به دیگر کمپانی ها نزدیکی خاصی با دستگاه های ارتشی و اطلاعاتی چین دارد. دلیل اصلی آن نیز بنیانگذار این کمپانی Ren Zhengfei می باشد که که در گذشته در ارتش آزادی بخش چین خدمت کرده است. این موضوع باعث شده که هوآوی به چندین قرارداد ویژه نیز دسترسی داشته باشد.

نسخه 2023 گوشی Moto G Play تا دو ماه دیگر عرضه خواهد شد
> > >

ev - دلیل تحریمات آمریکا علیه هوآوی چیست؟

مشکلات هوآوی با کمپین “سخت گیری شدید علیه چین” که توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا رهبریت می شد، دوچندان شد. بعد از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور، وی اقدام به پیاده سازی این برنامه کرد و به جنگ بازرگانی بین این دو کشور دامن زد. در آن زمان دولت آمریکا، هوآوی را به ارتباط مستقیم با سازمان های جاسوسی چین متهم کرد و اعلام داشت که این کمپانی به دولت چین اجازه می دهد تا از درهای پشتی یا “backdoor” ابزار های شبکه این کمپانی استفاده کند. قابلیتی که معمولا در اختیار ارگان های امنیتی قرار میگیرد. برخی کشور های دیگر نیز اتهامات دیگری به این کمپانی وارد کردند، به طور مثال کشور سوئد هرگونه دخالت هوآوی را در شبکه های 5G ممنوع کرده است و کشور چین را به خرابکاری های سایبری اخیر اتفاق افتاده در این کشور نسبت می دهد.

به گزارش رویترز در ماه مارس سال 2021 دولت آمریکا، هوآوی را در لیست هویت یا Entity List قرار داده است. این لیست شامل نام کمپانی هایی می شود که کشور آمریکا حق معامله با آن ها را ندارند. بر اساس این محدودیت، دسترسی هوآوی به گوگل و سرویس های نرم افزاری آن برای گوشی های اندرویدی نیز قطع شد. کمپانی TSMC نیز در پی این تحریمات از فروش ریزتراشه ها به هوآوی منع شده است و با اینکه TSMC یک کمپانی تایوانی است، اما بر اساس قوانین لیست هویت، هر کمپانی که تکنولوژی آن بر اساس تکنولوژی کشور آمریکا می باشد از انجام معاملات با کمپانی های درون این لیست منع می شوند.

برند Honor همچنان در خطر قرار گرفتن در لیست تحریم های آمریکاست
> > >

 هوآوی نیز برای مقابله با این محدودیت ها به چندین استراتژی مقابله ای روی اورده است. از جمله استفاده از سیستم عامل انحصاری هارمونی و فعالیت دربازار های جدید مانند رایانش ابری و یا حتی تولید خودرو های الکترونیکی. هوآوی بر این باور است که اینگونه بازار ها در مقابل تحریمات آمریکا مقاوم تر هستند و احتمال محدودیت های مشابه در آن ها پایین تر است. اما به نظر میرسد که تحریمات علیه این کمپانی در زمینه گوشی های همراه و ابزارالات شبکه مدت ها ادامه داشته باشد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *