• 1 اردیبهشت 1403
1621060310 starlink ut rooftop cropped 1280x720 1 - همکاری گوگل و اسپیس اکس برای بهبود اینترنت ماهواره ای استارلینک
زمان مطالعه: 2 دقیقه
گوگل و اسپیس اکس (SpaceX) قرار دادی امضا کرده اند که طی آن اسپیس اکس میتواند ایستگاه های زمینی استارلینک را در دیتاسنتر های گوگل نصب کند تا چالش های تاخیرات و برخی دیگر مشکلات استارلینک را برطرف کند و از طرفی موقعیت های اقتصادی جدیدی برای دو کمپانی ایجاد کند.

استارلینک در حال حاضر از چیزی به نام صورت فلکی ماهواره ای در مدار زمین برای ارائه اینترنت استفاده می کند و این ماهواره ها به دیش های تنظیم خودکار استارلینک متصل می شوند و همین موضوع باعث ایجاد چالش هایی در ارائه این سرویس شده است.

ایلان ماسک (Elon Musk) مدیر اسپیس اکس درباره آینده استارلینک بسیار خوش بین است. او انتظار دارد تا استارلینک در آینده نزدیک نه تنها سرویس اینترنتی سریع تر و بهتری از ارائه دهنده های سرویس های سیمی و بی سیم در داخل زمین ارائه دهد، بلکه اینترنت استارلینک را به مناطق محروم و مناطقی که همچنان نیازمند انتظار برای کابل کشی هستند ارائه دهد. در کل هدف استارلینک ارائه اینترنت بدون مرز و محدوده با سرعت بالا به تمام نقاط جهان است. برای موثر بودن این سرویس لازم است تا استارلینک نه تنها شبکه ای یکپارچه از ماهواره ها را در جو زمین داشته باشد، بلکه نیاز است تا مشکلات تاخیر (Latency) را نیز برطرف کند و همچنین بی ثباتی سرعت استارلینک را بهبود بخشد.

برای حل این مشکل گوگل و استارلینک قراردادی با یکدیگر امضا کرده اند که طی آن استارلینک ایستگاه های زمینی خود را در دیتاسنتر های گوگل راه اندازی میکند تا کاربران از طریق سرویس ابری گوگل به لبه شبکه فاصله بسیار کمتری داشته باشند. گوگل در این باره میگوید:

ایلان ماسک: استارلینک تا پایان سال به طور کامل سیار خواهد شد
> > >
شبکه خصوصی و پرظرفیت ابری گوگل ارائه اینترنت ماهواره ای استارلینک را پشتیبانی خواهد کرد، و به کسب و کار ها و مصرف کنندگان ارتباطی یکپارچه به خدمات ابری و اینترنت ارائه خواهد داد. و موقعیت های سرمایه گذاری کلیدی در هر نقطه ایجاد خواهد کرد.
البته این همکاری تمام مشکلات و چالش های پاسخ گویی استارلینک را بر طرف نخواهد کرد. خدماتی مثل تماس های تصویری و گیمینگ ابری که نیاز به تاخیر بسیار پایین و سرعت بسیار بالا دارند، ممکن است با این همکاری کاملا قابل استفاده نباشند و فقط با کاهش چشم گیر تاخیر و پوشش یکپارچه شبکه قابل بهره برداری خواهند بود، ولی این موضوع برای کسب و کار هایی که قصد استفاده از نرم افزار ها و سرویس های ابری را دارند خبر خوبی است. گوگل انتظار دارد که این همکاری موقعیت ها و درهای بسیاری را برای این تجارت ها باز در جهت سرمایه گذاری باز کند.
این اولین باری نیست که استارلینک به همکاری با دیگر غول های صنعت روی آورده است. در اکتبر سال 2020 استارلینک قراردادی دیگر با مایکروسافت امضا کرد که طی آن استارلینک به دیتا سنتر Azure این کمپانی متصل شود و این اتصال باعث انعطاف پذیری مکانی این دیتاسنتر ها می شود زیرا در گذشته نیاز بود که این دیتا سنتر ها فقط در مکان هایی که اتصال کابلی ممکن است پیاده سازی شوند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *