• 29 اسفند 1402
کوالکام امکان ارسال پیام از طریق ماهواره را ممکن می کند
زمان مطالعه: 4 دقیقه

پاییز سال گذشته میلادی، اپل قابلیت جدیدی برای گوشی های رده بالای آیفون، مدل های 14 و 14pro عرضه کرد. این قابلیت به گوشی ها امکان میداد تا برای تماس های اضطراری و اورژانسی به صورت مستقیم به ماهواره های متصل شوند. اگر در جایی گیر افتاده باشید که دسترسی به آنتن تلفن ندارد، اما آسمان صاف باشد، میتوانید برای دریافت کمک پیام بفرستید. با توجه به اینکه 85% کره خاکی ما پوشش امواج سلولی ندارد  این قابلیت گوشی های آیفون می تواند نجات دهنده زندگی افراد باشد و قابلیتی است که جای خالی آن به خوبی احساس شده است. البته اگر توان خرید و دسترسی به گوشی های اپل را دارید.

یکی بزرگترین مشکل این فناوی نیز همین بود. نبرد بین طرفداران آیفون و اندروید همچنان بر قرار است و طرفداران اندرویدی از چنین قابلیتی بی بهره مانده اند. به نظر میرسد که کوالکام مدتی است برای این مشکل چاره ای اندیشیده است.

کوالکام و پرچم داران جدید

heres why its better 1672932317 - ماهواره اسنپدراگون امکان ارسال پیامک از طریق ماهواره را ممکن می کند

کوالکام طی همکاری با کمپانی ماهواره Iridium، در صدد است، نه تنها امکان ارسال این نوع پیام های اضطراری برای محصولاتش ممکن کند، بلکه بتوان پیام های غیر اضطراری را نیز ارسال کرد. این قابلیت توسط فناوری به نام “ماهواره اسنپدراگون” یا Snapdragon satellite میسر خواهد شد و در نیمه دوم سال میلادی 2023 در دسترس خواهد بود. به نظر میرسد که این تکنولوژی نه تنها قابلیت های رقیب خود در شرکت اپل را دارد بلکه پا را از توانایی های آن فراتر می گذارد.

تنظیمات کنترل های والدین چیست و چطور از آن استفاده کنیم؟
> > >

ماهواره اسنپدراگون قابلیتی را فعال می کند که کوالکام آن را “پوشش قطب تا قطب” می خواند و تمامی کره زمین را پوشش می دهد. کمپانی ماهواره Iridium یک شبکه ماهواره ای پهناور LEO یا مدار پایین زمین در اختیار دارد که تمامی سطح کره زمین را پوشش می دهد.  این شبکه توانایی ایجاد ارتباطات کوتاه مدت و دوطرفه را دارد. تکنولوژی جدید کوالکام با استفاده از این شبکه و در مودم های سری 70x این شرکت تعبیه خواهد شد. مودم هایی که در پردازنده های اسنپدراگون 8 نسل دوم جایسازی خواهند شد. این پردازنده ها در گوشی های پرچم دار جدید مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

پیچیدگی های این تکنولوژی

 کوالکام احتمال می دهد که دیده شدن محصولات مجهز به این تکنولوژی در بازار، تا نیمه دوم سال 2023 به طول انجامد. در حالی که قابلیت برقراری ارتباط با ماهواره ها در این نوع مودم ها وجود دارد، اما گوشی‌های هوشمند برای برقراری ارتباط با تجهیزات باند L کمپانی Iridium در محدوده 1600 تا 1626.5 مگاهرتز، به تجهیزات فرکانس رادیویی روی برد (Onboard) نیاز دارند. لازم به ذکر است که باند L یک باند استاندارد 3GPP نیست. بنابراین گوشی های جدید باید با در نظر داشتن این قابلیت طراحی شوند.

کوالکام این قابلیت را از حالا معرفی کرده است، تا تولید کنندگان گوشی های هوشمند زمان کافی برای پیاده سازی تجهیزات لازم برای استفاده از این تکنولوژی را داشته باشند. با این حال کوالکام اعلام کرده است که برخی از شرکت های تولید گوشی در حال حاضر در تلاش هستند که استفاده از این تکنولوژی را ممکن کنند. این قابلیت در ابتدا به گوشی های پرچم دار محدود خواهد شد و باید دید که در آینده چطور پیشرفتی خواهد داشت.

اولین گوشی Google Pixel Fold آماده رونمایی در سال جاری
> > >

دلایل برتری ماهواره اسنپدراگون

03eGoNUEXLlTzSiqMTMCZEZ 1 - ماهواره اسنپدراگون امکان ارسال پیامک از طریق ماهواره را ممکن می کند

کوالکام در حین معرفی این تکنولوژی به سرعت اشاره کرد که برخلاف رقبای خود، ارتباطات ماهواره ای، ماهواره اسنپدراگون بسیار سریع رخ می دهد و می تواند حاوی پیام های طولانی باشد. ارتباط به جای چند دقیقه در عرض چند ثانیه ایجاد می شود و کاربران مجبور نیستند پیام ها یا مخاطبین را از قبل در برنامه ای مخصوص برنامه ریزی کرده باشند تا امکان ارسال آن پیام ها وجود داشته باشد. شما به سادگی می توانید تلفن خود را بیرون بیاورید و به هر کسی که می خواهید پیامک ارسال کنید و درست مانند یک پیام کوتاه معمولی به آن ها ارسال خواهد شد.

برای معرفی این قابلیت طی یک نمایش معاون مدیریت محصول کوالکام، فرانچسکو گریلی، با ایستادن در صحرای نوادا در نزدیکی محل اجرای نمایشگاه CES2023، با استفاده از سخت‌افزار مرجع ماهواره اسنپدراگون، به یک تلفن معمولی دیگر پیامکی ارسال کرد. این پیامک نیز در عرض چند ثانیه ارسال شد. پس از اینکه او پیام را تایپ کرد، پیغامی به او نشان داده شد که باید برای ارسال پیام، تلفن را در کدام جهت نگه دارد. با انجام این کار پیام در مدتی  کوتاه ارسال شد. سپس هنگامی که یک پاسخ برای تلفن مرجع  را نوشت، پیغامی دیگر دریافت کرد تا گوشی را به سمت ماهواره ای در حال عبور نشانه بگیرد. این بار نیز پیام در عرض چند ثانیه به تلفن مرجع ارسال شد.

چیزی که ماهواره اسنپدراگون را بهتر رقیب اپل آن بهتر می کند این است که نه تنها می توان از آن برای مواقع اضطراری استفاده کرد، بلکه می توان از آن فقط برای حفظ ارتباط با دیگران نیز بهره برد. با اینکه محدودیت های کمی در این نوع ارتباطات وجود دارد، اما شاید برای شما نیز سوال باشد که چه نوع چالش هایی برای کاربر و سازندگان خواهد داشت.

لاجیتک G FITS هدفون بی سیمی که قالب گوش شما را به خود میگیرد
> > >

ایراد این تکنولوژی در نحوه پیاده سازی آن است

intro 1672932317 - ماهواره اسنپدراگون امکان ارسال پیامک از طریق ماهواره را ممکن می کند

می توان استدلال کرد که بزرگترین اشکال این فناوری در نحوه اجرای آن است. کوالکام با یک کمپانی طراحی GPS به نام Garmin همکاری کرده است. این شرکت برای نوعی سرویس با نام InReach مراکز تماسی در اختیار خود دارد. Garmin از این مراکز برای مدیریت تماس های اضطراری استفاده می کند. این شرکت در حال حاضر نیروی انسانی، زیر ساخت و آموزش های لازم را برای رسیدگی به چنین پیام هایی را دارد.

با اینکه سرویس اضطراری ماهواره اسنپدراگون در هر گوشی مجهز به این نوع نکنولوژی وجود خواهد داشت، اما نحوه برقراری ارتباط و چگونگی استفاده از آن موضوعی پیچیده تر است.

کوالکام فقط ابزارهایی را فراهم خواهد کرد که سازندگان تلفن های همراه برای استفاده از پیام های اضطراری این چنینی به آن نیاز دارند. اینکه سازندگان چگونه آن را پیاده سازی خواهند کرد بستگی به کمپانی ها دارد. تولید کنندگان میتوانند خود بستر لازم برای ایجاد ارتباط از طرق ماهواره اسنپدراگون را ایجاد کنند. همچنین میتوانند مانند کوالکلام با دیگر شرکت ها (یا به عبارتی اپراتور ها) همکاری داشته باشند.

این موضوع می تواند نحوه اجرای این سرویس و هزینه های تعین شده برای استفاده از آن را تحت شعاع قرار دهد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *