ربات آشپز
زمان مطالعه: 2 دقیقه

ایده استفاده از ربات ها با هوش مصنوعی برای کمک در امور آشپزخانه در رستوران ها بار ها به گوشمان خورده، ربات های آشپز می توانند برای خودکارسازی کارهای تکراری که زمان زیادی می گیرند استفاده شوند. زمانی که سرآشپزهای انسانی می توانند از آنها برای کارهای مهم تر استفاده کنند.

به گزارش CNBC، این ایده به رستوران‌های زنجیره‌ای Chipotle راه یافته است، که طی همکاری با شرکت Miso Robotics تولید چیپس های تورتیلا خود را به حالت خودکار در آورده است. Wing Zone نیز نام یک رستوران زنجیره ای دیگری است که بار دیگر با همکاری  Miso Robotics  از ربات ها برای کمک به پخت بال مرغ در رستوران ها استفاده می کند. البته این اقدامات در حال حاضر در در مراحل آزمایشی هستند، اما طبیعت  این ایده مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

به همین دلیل، محققان در صدد هستند، ربات آشپز مفیدتر و کارآمدتری بسازند. یکی از کارهایی که در هنگام آشپزی بسیار مهم است و سرآشپزها از آن استفاده می کنند، فرآیند مزه کردن غذا در حین پخت است.

این اقدام به شخص اجازه می دهد تا واقعاً طعم یک غذا را کامل کند، اما دستیابی به آن برای یک سرآشپز روبات چندان آسان نیست. با این حال، محققان دانشگاه کمبریج  موفق به ساخت یک بازوی رباتی شده اند که در واقع می‌تواند طعم نمک را در غذا به روشی دقیق بچشد.

املت ربات ساز

skynews robot chef cambridge 5759767 - ربات آشپز که طعم غذا را می چشد

همانطور که گفته شد، ایجاد ربات هایی که می توانند طعم غذا را بچشند چندان ساده نیست، زیرا طعم عوامل مختلفی را شامل می شود. مهمتر از همه این واقعیت است که با جویدن غذا، طعم آن تغییر می کند. این فرآیندی است که محققان تاکنون نتوانسته‌اند آن را در یک ربات شبیه سازی کنند.

به گزارش گاردین، محققان کمبریج ابتدا رباتی ساختند که برای پختن تخم مرغ های همزده با گوجه فرنگی آموزش دیده شده است. این ربات  آشپز همچنین دارای یک حسگر است که به آن اجازه می‌دهد هنگام پختن غذا، میزان نمک ظرف یا شوری را بچشد. که به آن اجازه می دهد نمک تخم مرغ ها را با میزان نمک مناسب بپزد.

پس از آماده شدن ظرف، محققان آن را با هم مخلوط کردند تا فرآیند جویدن غذا را شبیه سازی کنند، تا سپس ربات ساخته شد دوباره ظرف را برای تعیین سطح شوری پس از جویدن غذا آزمایش کند.

ربات آشپز علاوه بر اینکه می‌تواند تشخیص دهد غذا خیلی شور است یا بی نمک، می‌تواند تشخیص دهد که آیا به مواد دیگری نیاز است و یا اینکه چگونه غذا باید پخته شود. این یک گام بزرگ در ایجاد سرآشپزهای روباتی است و راه را برای آینده ای هموار می کند که در آن جنبه های بیشتری از طعم را می توان توسط روبات ها آزمایش کرد، مانند شیرینی، ترشی یا روغنی بودن . این  قدم می تواند به روبات ها اجازه دهد تا غذای متناسب با ذائقه افراد را بپزند و غذای عالی را بر اساس شاخص های طعم خاص ایجاد کنند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *