• 9 فروردین 1403
1625228601 diono beetle - کشف یک سوسک ناشناخته در مدفوع فسیل شده دایناسورها
زمان مطالعه: 2 دقیقه
دیرین شناسان برای اولین بار حشره ای را در مدفوع دایناسورهای فسیل شده کشف کرده اند. این تیم، سوسک ریز به نام Triamyxa coprolithica را با چند نمونه تقریباً کامل و بسیاری از اعضای بدن جدا شده در مدفوع دایناسورهای فسیل شده پیدا کردند. نمونه های تقریباً کاملی که بسیاری از اجزای بدن آنها به دیرینه شناسان و حشره شناسان اجازه می دهد تا بازسازی کاملی از سوسک تریاسی را در هم ریخته و رابطه آن را با سوسک های امروزی درک کنند.
محققان این مطالعه شامل حشره شناسانی از تایوان، آلمان و مکزیک و همچنین دیرینه شناسان مهره داران از سوئد بودند. این تیم از تکنولوژی میکروتوموگرافی سنکروترون استفاده کردند، این فرایند مشابه سی تی اسکن است که در بیمارستان ها استفاده می شود. با استفاده از این فرآیند، تیم توانست سوسک های محبوس شده در مدفوع فسیل شده، معروف به کوپرولیت را به صورت سه بعدی بازسازی کند.
تعداد کمی از آنها تقریباً کامل بوده و قسمتهای زیادی از پاها و شاخک های ظریفشان هنوز سالم هستند. آنها به اندازه کافی حفظ شدند و محققان توانستند سوسک ریز را با جزئیات کامل بازسازی کنند. این سوسک نمایانگر خانواده ای است که قبلاً ناشناخته بوده و منقرض شده است اما امروزه اقوام دور آنها زنده مانده اند.
خویشاوندان زنده مانده آن بسیار کوچک هستند و در مکانهای مرطوب با جلبکهای فراوان زندگی می کنند. محققان می گویند سوسک های موجود در کوپرولیت به همان شکلی که نمونه ها در عنبر حفظ می شوند، حفظ شده اند. فسیل های یافت شده در عنبر به طور معمول بهترین فسیل حشرات است که حفظ شده اند. با این حال، فسیل های حفظ شده در کهربا عمدتا در بازه های زمانی زمین شناسی نسبتاً جدید تشکیل شده اند.
کشف سوسک در فضله های دایناسور متحجر نشان می دهد که کوپرولیت ها می توانند برای مطالعه تکامل حشرات اولیه و رژیم غذایی مهره داران منقرض شده ارزشمند باشند. این تیم معتقد است که تولید کننده احتمالی coprolite جد دایناسورهای نسبتاً کوچکی بوده که 15 کیلوگرم وزن داشتند و حدود 230 میلیون سال پیش در لهستان امروزی می زیسته اند که Silesaurus opolensis نامیده می شود. اندازه کوچک بیتلز محققان را بر این باور واداشته که آنها رژیم اصلی دایناسور نبوده اند. بقایای سوسکهای بزرگتر که به شکل قابل شناسایی در نهایت به coprolites ختم نمی شوند، کشف شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *