
انویدیا در حال آزمایش تکنولوژی جدیدی به نام Neural Radiance Field یا NeRF است که با استفاده از آموزش الگوریتم های هوش مصنوعی اقدام به ساخت اشیای سه بعدی با استفاده از تصاویر دو بعدی می کند.
به گونه ای میتوان گفت که تکنولوژی NeRF با استفاده از تصاویر دو بعدی قابلیت “پر کردن” بخش هایی از شی که توسط دوربین تصویر برداری نشده اند دارد. این تکنولوژی حقه ای جالب است که میتواند در بسیاری از زمینه های مختلف مثل بازی های کامپیوتری و یا سیستم های خودروی خودکار مورد استفاده قرار بگیرد.
انویدیا ادعا دارد که این تکنیک NeRF سریع ترین تکنیک موجود در جهان است و هوش مصنوعی به زمان بسیار کمی برای تحصیل و تولید تصویر سه بعدی نیاز دارد.
این تکنیک که Instant NeRF نام دارد با استفاده از چندین تصویر که با دوربین های مختلف از زوایای متعدد تصویر برداری شده عمل می کند، و پس از آن قابلیت تولید صحنه ای سه بعدی در یک دهم ثانیه را دارد.Instant NeRF همانند دیگر تکنولوژی های NeRF نیازمند چندین تصویر از موقعیت های مختلف است و در تصاویری که چند شی در آن وجود دارد ترجیح بر این است که اشیاء در مکان خود ثابت باشند و یا حرکت زیادی نداشته باشند.
به گفته انویدیا مدل های قبلی NeRF نیز زمان زیادی برای تولید تصویر نیاز نداشتند، و رندر تصاویر سه بعدی فقط چند دقیقه طول می کشید، حتی اگربخشی از تصاویر دو بعدی موجود توسط اجسام دیگر همانند ستون ها و یا لوازم خانه پوشانده شده باشند. اما مدل های قدیمی این تکنیک برای تحصیل به ساعت ها زمان نیاز داشتند و همانطور که گفته شد تکنیک جدید توسعه داده شده توسط انویدیا فقط به چند ثانیه زمان نیاز دارد. این سرعت بالا با استفاده از تکنولوژی انحصاری این کمپانی با نام multi-resolution hash grid encoding یا مزگذاری هش چندرزولوشنی شبکه ای میسر شده است.
این تکنولوژی بر روی یک پردازنده گرافیکی نیز قابل استفاده است، اما برای بهره بری بیشتر بهتر است که این واحد گرافیکی به پردازنده های Tensor مجهز باشد. پردازنده ای Tensorبرای بهینه سازی هوش مصنوعی در کارت های گرافیکی تعبیه شده اند.
انویدیا بر این باور است که Instant NeRF برای آموزش روبات ها و سیستم های رانندگی خودکار که درک اندازه واقعی اشیا در آن اهمیت بالایی دارد، بسیار پرکاربرد خواهد بود. همچنین این تکنولوژی قابلیت استفاده در سیستم های سرگرمی و معماری نیز خواهد داشت، که با استفاده از آن طراحان میتوانند مدل سه بعدی واقعی از محیط طراحی خود ایجاد کنند و از طریق آن طراحی خود را بهبود بخشند.