سخت افزارهای کامپیوتر به سرعت درحال پیشرفت و قوی تر شدن هستند، اما با توجه به مشکلات پیش آمده هرکسی به این تکنولوژی های برتر دسترسی ندارد. به خصوص به کارت های گرافیکی در دو سال اخیر که به دلیل کمبود تراشه های سیلیکونی بسیار کمیاب و گران شده اند. برخلاف کنسول، گیمرهای کامپیوتر های شخصی به مجموعه بزرگی از ترکیبات سخت افزاری متعدد و تنظیمات گرافیکی متلخف درسترسی دارند. اما معمولا این کاربران، مجبور به یافتن نقطه مناسبی بین کیفیت و کارایی هستند به خصوص اگر از اخرین سخت افزار موجود بهره نمیبرند. تکنولوژی جدید کمپانی AMD با نام FidelityFX Super Resolution یا FSR وعده داده که این معضل را برای گیمر ها برطرف خواهد کرد.
همانطور که ممکن است اطلاع داشته باشید FSR در واقع پاسخ AMD به تکنولوژی DLSS شرکت انویدیا است که مخفف Deep Learning Super Sampling می باشد. هر دو تکنولوژی بر روی فرآیندی به نام upscaling یا افزایش مقیاس تمرکز دارند که وظیفه آن نمایش تصاویر در ابعاد تصویر (Resolution) بالاتر از حد واقعی آن است. در حال حاضر افزایش مقیاس به 4K یا 2K در برخی محتویات که دارای کیفیت HD یا 1080p هستند پیاده سازی شده است، اما تکنولوژی های جدید معرفی شده در صدد هستند تا این افزایش مقیاس را به صورت دینامیک به محتویات بازی های کامپیوتری که گاهی غیر قابل پیش بینی هستند اضافه کند. در این بین تکنولوژی افزایش مقیال AMD برتری نسبت به متد انویدیا دارد و آن اینکه برای استفاده از FSR حتما مستلزم خریداری و استفاده از کارت های گرافیکی این کمپانی نیستید، زیرا این تکنولوژی با تراشه های گرافیکی انویدیا نیز همخوانی دارد.
ولی با وجود اینکه این دو تکنولوژی در نتیجه شباهت هایی به یکدیگر دارند ولی این تکنولوژی کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. تکنولوژی DLSS کمپانی انویدیا با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به افزایش مقیاس می کند، در حالی که تکنولوژی FSR کمپانی AMD با استفاده از تکنیکی به نام “الگوریتم پیرشفته بازسازی لبه” این عمل را انجام می دهد. FSR این الگوریتم را در عین حال بر روی یک تصویر یا فریم بدون در نظر گرفتن هیچ داده و اطلاعی از فریم های قبلی پیاده سازی می کند. ولی DLSS این داده ها ار از فریم های قبلی در نظر میگیرد.
همین موضوع باعث شده است که سخت افزار ها و نرم افزار هایی که امکان بهره بردن از FSR را دارند بسیار بیشتر از DLSS کمپانی انویدیا باشد. این تکنولوژی به یادگیری ماشینی خاصی که در تراشه های انویدیا وجود دارد، نیازی ندارد و حتی بر روی کارت های گرافیکی قدیمی تر نیز قابل استفاده است. یکی از عجیب ترین نکنه ها در مورد این تکنولوژی این است که FSR از کارت های گرافیکی قدیمی تر انویدیا یعنی کارت های سری GeForce GTX پشتیبانی می کند، در حالی که تکنولوژی DLSS همین کمپانی قابل استفاده بر روی این سری کارت ها نیست.
نکته دیگر اینکه تکنولوژی FSR یک تکنولوژی متن باز است، که به توسعه دهندگان و سازندگان بازی های کامپیوتری اجازه می هد به راحتی از این تکنولوژی بهره ببرند. در حال حاضر لیست بازی هایی که از این تکنولوژی بهره می برد بسیار محدود است. در این لیست برخی بازی های مسابقه ای (اتومبیل رانی) بازی های Anno 1800، Evil Genius 2، Godfall، Kingshunt ، Terminator: Resistance و The Riftbreaker دیده می شود. بازی های DOTA 2، Far Cry 6 و Resident Evil Village و برخی بازی های دیگر نیز طی سال جاری به این لیست اضافه خواهند شد. به گفته AMD در حال حاضر 40 استودیو و توسعه دهنده بازی های کامپیوتری از FSR پشتیبانی کرده اند و به زودی تعداد بسیار زیادی از بازی های جدید و برخی بازی های قدیمی به این لیست اضافه خواهند شد.