• 10 فروردین 1403
Artificial Brain Synapse Concept 777x518 1 2 - سلول های عصبی مسئول به خاطر سپردن چهره ها در مغز شناسایی شده اند
زمان مطالعه: 2 دقیقه
دانشمندان سلولهای مغزی را پیدا کرده اند که می تواند درخشش شناختی که همه ما با دیدن چهره ای آشنا احساس می کنیم را توضیح دهد. این نورون “نورون مادربزرگ” لقب گرفت زیرا درخشش تشخیص با چهره های بسیار آشنا مانند مادربزرگ های ما اتفاق می افتد. سلول به عنوان دوراهی درک حسی و حافظه توصیف می شود و می تواند چهره مهم را نسبت به دیگران اولویت دهد.
در حالی که دانشمندان این سلول را پیدا کرده اند، کشف آن دشوار است. با این حال، محققان اکنون گروهی از نورون ها را در منطقه قطب زمانی مغز کشف کرده اند که ادراک صورت را به حافظه طولانی مدت مرتبط می کند. با این حال، این تعدادی از سلول ها هستند که به طور جمعی چهره ها را به یاد می آورند.
این مطالعه برای اولین بار توضیح می دهد که چگونه مغز چهره عزیزان را به یاد می آورد. محقق وینریش فریوالد، رئیس آزمایشگاه سیستم های عصبی راکفلر، می گوید:
که در گوشه ای مبهم و کمتر مطالعه شده از مغز، دانشمندان نزدیکترین چیز به نورون مادربزرگ را به صورت سلولهایی پیدا کرده اند که ادراک چهره را به حافظه متصل می کند.
محققان متذکر می شوند که ایده ایجاد نورون مادربزرگ برای اولین بار در دهه 1960 به عنوان یک سلول مغزی نظری ظاهر شد که می تواند مفاهیم خاص و پیچیده را به تنهایی رمزگذاری کند.
تصور این بود که یک نورون برای حافظه مادربزرگ شخص، دیگری برای مادر و غیره وجود دارد. دانشمندان تعداد زیادی نورون حسی متخصص در پردازش اطلاعات صورت در طول سال ها و بسیاری از سلول های حافظه اختصاص داده شده برای ذخیره اطلاعات از برخوردهای شخصی را کشف کرده اند. با این حال، هرگز یک نورون مادربزرگ یا حتی یک سلول ترکیبی که می تواند بینایی و حافظه را پیوند دهد کشف نشد.
این تیم کشف کرده است که سلول های عصبی در منطقه TP بسیار انتخابی هستند و به چهره هایی که سوژه مورد تحقیق قبلاً دیده است، بیشتر از چهره های ناآشنا پاسخ می دهند. نورون ها همچنین بسیار سریع و بلافاصله هنگام پردازش تصویر قادر به تشخیص چهره های شناخته شده از ناشناخته بودند.
محققان دریافتند سلول ها سه برابر قدرتمندتر نسبت به چهره های آشنا نسبت به چهره های ناآشنا پاسخ می دهند حتی اگر افراد چهره ناآشنا را بارها و بارها روی صفحه نمایش دیده باشند.
این تیم معتقد است که این می تواند اهمیت شناخت شخصی را به طور دقیق مشخص کند. سلول ها در منطقه TP مانند سلول های حسی با پاسخ های قابل اعتماد و سریع به محرک های بینایی رفتار می کنند و به عنوان سلول های حافظه عمل می کنند. محققان می گویند توانایی سلول ها در پاسخ به محرک هایی که مغز قبلاً دیده است، منعکس کننده تغییر مغز در نتیجه برخوردهای گذشته است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *