• 5 اردیبهشت 1403
parker solar probe 1 1440x720 - کاوشگر  پارکر دهمین پرواز خود نزدیکی خورشید را کامل کرد
زمان مطالعه: 3 دقیقه

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا، هر سال در حال رکورد شکنی است و امسال نیز با به پایان رساندن دهمین پرواز خود به نزدیکی خورشید، رکورد جدیدی را ثبت کرده است. این فضاپیما در جدیدترین پرواز نزدیک خورشید خود، به فاضله 8.5 میلیون کیلومتری این ستاره رسید.

در نگاه اول این مسافت بسیار بزرگ به نظر میرسد اما فراموش نکنید که حرارت خورشید در این فاصه بسیار شدید می باشد. حضیض خورشید که در ساعت 4:25 دقیقه (EST) در روز 21 نوامبر رخ داد، در این زمان کاوشگر پارکر با سرعتی بالغ بر 586 هزار کیلومتر در ساعت در حرکت بوده است. با چنین سرعت بالایی، این کاوشگر میتواند فاصله زمین تا ماه را در کمتر از یک ساعت طی کند. پرواز نزدیک پارکر به خورشید در تاریخ 16 نوامبر آغاز شد و در تاریخ 26 نوابر پایان یافت. به اینکه محیط نزدیک به خورشید بسیار  متخاصم است، اما به گفته ناسا، این کاوشگر در سلامت کامل به سر می برد و تمامی سیستم های آن به خوبی به کار خود ادامه می دهند. زمانی که این کاوشگر به خورشید نزدیک است، توانایی ارسال داده های خود به زمین را نخواهد داشت. اما پس از دور شدن از آن بین تاریخ های 23 دسامبر تا 9 ژانویه اقدام به ارسال داده های ثبت شده خواهد کرد.

nasa parker solar probe 1280x720 1 - کاوشگر  پارکر دهمین پرواز خود نزدیکی خورشید را کامل کرد

این داده ها شامل اطلاعاتی در مورد بادهای خورشیدی و غبار های نزدیک به این ستاره خواهد بود. طی ماه گذشته ناسا خبری را در مورد داده های کاوشگر پارکر منتشر که که درباره برخورد ذرات غبار با سرعت بسیار بالا بود. با اینکه ذرات غبار بسیار ریز هستند، اما با سرعتی که در فضا دارند، می توانند خسارت بسیار زیادی که فضا پیماها و کاوشگر ها وارد کنند.   پارکر این دادها را در حال گذر از نقطه ای در منظومه شمسی با نام ابر زودیاکی جمع آوری کرده است. این ابر از ذرات بسیار ریز غبار تشکیل شده است که این ذرات از عبور سیارک ها و شهاب سنگ ها در منظومه شمسی منتشر شده اند.

اگر خورشید به مدت یک روز خاموش شود
> > >

این ذرات غبار، بین 2 میکرون تا 20 میکرون اندازه گیری شده اند که کمتر از عرض موی انسان می باشد. با چنین اندازه بسیار ریزی، این غبار خطرناک به نظر نمیرسند، اما وقتی کاوشگر پارکر با سرعت 586 هزار کیلومتر در ساعت از مسیر این غبارها، که با سرعت 10 هزار کیلومتر در ساعت در حرکت هستند عبور کند، برخورد این ذرات با سطح کاوشگر میتواند حرارت را تا حدی بالا ببرد، که منجر به بخار شدن مواد شود. یونیزه شدن سریع مواد و تبخیر آن منجر به تولید پلاسما شده که در نهایت با دیگر ذرات برخورد می کند و در مدتی کوتاه سبب تولید ابری بزرگی از مواد می شود. ناسا توان جلوگیری از این برخورد ها را ندارد، اما این اتفاق به محققان این امکان را داده تا انفجار پلاسما و چگونگی تعامل آن ها با بادهای خورشیدی را مورد مطالعه قرار دهند.

parker solar dust - کاوشگر  پارکر دهمین پرواز خود نزدیکی خورشید را کامل کرد

با اینکه ماموریت پارکر، مطالعه خورشید می باشد، اما در مسیر حرکت خود از دیگر سیاره ها نیز تصویر برداری کرده است. در ماه آوریل امسال این کاوشگر از نزدیکی سیاره زهره (ونوس) عبور کرد و موفق به گرفتن تصاویری از حلقه های غبار دور این سیاره شد. این تصویر برداری اولین تصاویر از حلقه های غبار سیاره زهره را در اختیار محققان قرار داد. قبل از این وجود این حلقه ها توسط کاوشگر هلیوس در دهه 70 فقط تایید شده بود. پارکر همچنین موفق شد تصویر سیاه سفید بسیار جذابی از سطح سیاره زهره به زمین ارسال کند.

venus crop 1280x720 1 - کاوشگر  پارکر دهمین پرواز خود نزدیکی خورشید را کامل کرد

دومین پرواز نزدیک به خورشید پارکر در آوریل سال 2019 اتفاق افتاد و در این پرواز، کاوشگر به فاصله 24 میلیون کیلومتری سطح خورشید رسید و پارکر را به اولین شی ساخته شده توسط انسان ها تبدیل کرد که تا این حد به خورشید نزدیک شده است. قبل از آن این رکورد متعلق به کاوشگر هلیوس B بود که در سال 1976 به ثبت رسید . پارکر اولین پرواز نزدیک به خورشید خود را نیز در نوامبر سال 2018 به ثبت رساند که طی آن به فاصله 41 میلیون کیلومتری این ستاره نزدیک شد.

چین تصاویری از کاوشگر ژورانگ بر روی مریخ منتشر کرد
> > >

این کاوشکر هر سال به خورشید نزدیک تر می شود تا بتواند داده های جدیدی از ستاره منظومه شمسی ما در اختیارمان بگذارد. با هر عبور سرعت کاوشگر نیز افزایش می باید و به گفته ناسا پرواز بعدی پارکر از نزدیکی خورشید از فاصله 5.7 میلیون کیلومتری صورت خواهد گرفت و سرعت آن به 692 هزار کیلومتر بر ساعت خواهد رسید. داده های جمع آوری شده توسط این کاوشگر بسیار مهم است، چرا که به محققان امکان می دهد تا باد های خورشیدی و تاثیر آن ها بر میدان مغناطیسی زمین را مورد مطالعه قرار دهند که انرژی این باد ها به کمربند رادیو اکتیوی دور زمین اضافه می شود. ناسا همچنین از داده های این کاوشگر برای مطالعه این ستاره استفاده می کند تا درباره ستاره های دور دست تر که امکان مطالعه آن ها وجود ندارد، اطلاعات بیشتری جمع آوری کند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *