آیا استون هنج یک تقویم خورشیدی است؟
زمان مطالعه: 3 دقیقه

اثر باستانی استون هنج (Stonehenge) که در ویلت شایر (Wiltshire) انگلستان واقع شده، به عنوان یکی از جاذبه های توریستی بزرگ این کشور شناخته شده است. سالیانه نزدیک به 1.6 میلیون نفر بازدید کننده به دیدن این سازه ماقبل تاریخی می آیند. همین موضوع و محبوبیت این سازه موجب شده که بسیاری از افراد بر این باور باشند که ما همه چیز را درباره این اثر میدانیم.

اما حقیقت بسیار با این موضوع متفاوت است. در سال های بسیار طولانی محققان و تاریخ دانان نظریه های بسیاری زیادی درباره ریشه و کارایی این سازه سنگی داشته اند، اما تا به حال نتیجه نهایی مطمئنی در این باره اعلام نشده است.

برخی محققان بر این باورند که استون هنج نوعی آرامگاه متعلق به افرادی است که حدود 3000 سال قبل از میلاد میزیسته اند. اما نظریه دیگری که بیشتر بین تاریخدانان مورد توافق قرار گرفته کارایی این سنگ ها را ابزاری برای پیگیری زمان و یا تقویم تلقی می کند. اما مشکل اینجا بود که بسیاری از این نظریه پردازان نمیتوانستند به طور دقیق نظریه خود را در مورد نوع کار این تقویم توصیف کنند و سوالات بدون پاسخ بسیاری در این باره باقی مانده است.

به تازگی مقاله ای توسط یک باستان شناس به نام پروفسور تیموتی دارویل (Timothy Darvill) از دانشگاه برنموث ( انگلستان منتشر شده است که می تواند به بسیاری از سوال های باقی مانده درباره استون هنچ پاسخ دهد و شاید روش کار این تقویم را نیز به وضوح توصیف کند.

12 مورد از جالب ترین اکتشاف علمی در مارس 2022
> > >

but how did it work 1646409783 - آیا استون هنج یک تقویم خورشیدی است؟

یک تقویم خورشیدی

پروفسور تیموتی می گویدوی به سر نخ های جدیدی درباره مکانی که سنگ های استون هنج از آن آورده شده بدست آوره است.

بر اساس مطالعاتی که در سال 2016 منتشر شد، سه عدد از سنگ های اصلی استون هنج از منطقه ای به نام ماربورو دانز (Marlborough Downs) به این منطقه منتقل شده اند. این مطالعات همچنین تاکید می کند که سنگ های منتقل شده پس از رسیدن به هدف خود دیگر به مکان دیگری منتقل نشده اند. به گفته محققان این مطالعات تمامی سنگ ها در بین سال هال 2480 و 2620 قبل از میلاد به مکان های نهایی خود منتقل شده اند.

با توجه به این اطلاعات و نظریه ای که اعلام میکند تمامی سنگ های استون هنج به صورت یک ساختمان واحد عمل می کند، پروفسور تیموتی به این نتیجه رسیده که استون هنج درواقع نوعی تقویم خورشیدی است که هر سنگ اصلی آن نشان دهنده روز ها و بخش هایی از قسمت دایره شکل آن نیز نشان دهنده هفته ها می باشند.

an ancient solar calendar 1646409783 - آیا استون هنج یک تقویم خورشیدی است؟

این تقویم چطور کار میکند؟

مقاله منتشر شده توسط پروفسور تیموتی جزییات روش کار این تقویم را توضیح می دهد. بر اساس این مقاله دایره اصلی استون هنج که به عنوان دایره سارسن (Sarsen Circle) شناخته می شود، شامل 30 سنگ بزرگ است، که برخی از آن ها در طول تاریخ جا به جا شده و یا گم شده اند. هر کدام از این سنگ ها نشان دهنده یک روز است.

اگر این تعداد سنگ ها را در 12 ضرب کنیم به عدد 360 میرسیم. 10 سنگ دیگر نیز در داخل دایره سارسن دیده می شود که به صورت گروه های پنج تایی چیده شده اند، و به گفته پروفسور تیموتی نشان دهنده 5 روز دیگر هستند که مجموع روز ها را به 365 می رساند.

اروپا دو برابر سریع تر از دیگر قاره ها در حال گرم شدن است
> > >

در کنار این سنگ ها 4 سنگ دیگر نیز دیده می شود که هر کدام نشان دهنده یک روز اضافه شده به تقویم، هر چهار سال یکبار است و مجموع روز ها را به 365.25 میرساند. این توصیفات تقویم خورشیدی استون هنج را به تقویم مدرن بسیار نزدیک میکند.

اما شباهت این تقویم با تقویم مدرن از این نقطه به بعد کمتر می شود. مدارک حاکی از آن است که افرادی که از این تقویم استفاده می کردند، روز دهم را بسیار پر اهمیت قلم داد می کرده اند. این موضوع احتمالا به این معنی است که هر هفته در تقویم خورشیدی استون هنج دارای 10 روز بوده و هر ماه شامل سه هفته 10 روزه می شده است.

مقاله پروفسور تیموتی در ادامه به تاریخچه استون هنج اشاره می کند، آیا ممکن است ساخت آن الهام گرفته از دیگر تمدن های گذشته زمین، مثل تمدن مصریان بوده باشد. حال باید منتظر ماند و دید که دیگر محققان و تاریخ دانان چطور از این نظریه برداشت می کنند، اما به هر حال نمیتوان گفت که این نظریه ها بسیار جذاب و جالب توجه هستند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *