
تحریم های آمریکا و محروم شدن هوآووی (Huawei) از شبکه های 5G برخی کشور ها ضربه سنگینی به هوآوی زده است. اما این شرکت بیکار نشسته و در صدد گسترش برنامه های تولید نرم افزار خود است.
به گزارش مجله تکنولوژی هاسترتک، سقوط هوآوی از 5 تولید کننده برتر گوشی در دنیا توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این کمپانی با محدودیت های ایجاد شده، از سویی به دلیل عوم توانایی در یافتن قطعات لازم در تولید گوشی های هوشمند نیز در تقلا است. اما هواوی برای این موقعیت خود نقشه پشتیبانی دارد و در عوض همانند گوگل در راه تولید نرم افزار، سرویس های ابری و خودرو ها قدم برداشته است.
هواوی خود در زمینه تولید نرم افزار سر رشته دارد.اما این کمپانی اصولا به عنوان یک تولید کننده سخت افزار شناخته می شود. در کنار دستگاه های موبایل، هواوی در حال حاضر هم برای مصرف کننده ها و هم برای اپراتورها سخت افزار شبکه نیز تولید میکند. اما این کسب و کارهای تولید سخت افزار در زیر فشار های تحریمات آمریکا در حین فروپاشی هستند و در عوض هواوی برای جبران این کاستی ها به نرم افزار و گسترش برنامه های توسعه آن روی اورده است.
هوآوی در حال حاضر در حال کار بر روی سیستم عامل Harmony OS است که اولین بار بر روی تلویزیون های هوشمند این کمپانی دیده شد و به زودی بر روی گوشی های هوشمند این کمپانی نیز پیاده سازی خواهند شد. البته به گفته کاربران این سیستم عامل همان سیستم عامل اندروید با یک پوسته جدید است، اما هواوی وعده داده است که Harmony OS یک پلتفرم کاملا جدید خواهد بود. از طرفی هوآوی برنامه هایی برای ورود به بازار رایانش ابری و تولید خودرو های هوشمند دارد. جالب این که شرکت گوگل نیز که به عنوان یک تولید کننده نرم افزار و ارائه دهنده سرویس های اینترنتی شناخته می شود نیز به تازگی وارد این محدوده ها شده است.
این فعالیت ها نه تنها موقعیت های کسب و کار جدیدی برای هوآوی فراهم خواهد آورد، بلکه به این کمپانی کمک خواهد کرد تا از برخی فشار های وارد شده از تحریم های آمریکا اجتناب کند. البته فراهم سازی سخت افزارهای لازم برای این فعالیت ها ممکن است کمی دشوار باشد، اما حداقل هواوی میتواند برای عدم استفاده از محصولات ساخت امریکا اقداماتی صورت بیند. با این حال این مسیر برای هواوی بسیار دشوار خواهد بود. زیرا این کمپانی در داخل کشور چین نیز رقیبان بزرگی دارد و باعدم حضور گوگل در زمینه رقابت باید با کمپانی هایی مثل علی بابا که پادشاه رایانش ابری به حساب می آید رقابت کند و همچنین کمپانی Baidu که پرچم دار بازار تکنولوژی خودروهای اتوماتیک در چین است.