• 31 فروردین 1403
نمک
زمان مطالعه: 3 دقیقه

مطالعه نشان می دهد که چگونه کاهش مصرف سدیم (نمک) می تواند به بیماران مبتلا به نارسایی قلبی کمک کند.

یافته‌های شگفت‌انگیز نشان می‌دهد که رژیم غذایی کم نمک از مرگ یا مراجعه به بیمارستان جلوگیری نمی‌کند، اما علائم و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد.

در قرن گذشته به افرادی که قلب ضعیفی دارند گفته شده است که مصرف نمک خود را کاهش دهند، اما تاکنون شواهد علمی کمی پشت این توصیه وجود داشته است.

بزرگ‌ترین کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی‌شده برای بررسی کاهش سدیم و نارسایی قلبی نتایج را به‌طور هم‌زمان در The Lancet و در هفتاد و یکمین جلسه علمی سالانه کالج آمریکایی قلب و عروق در آخر هفته گزارش کرد و یافته‌ها متفاوت بود.

اگرچه کاهش مصرف نمک منجر به مراجعات اورژانسی، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ بیماران مبتلا به نارسایی قلبی نشد، اما محققان متوجه بهبود علائمی مانند تورم، خستگی و سرفه و همچنین کیفیت کلی بهتر زندگی شدند.

نویسنده اصلی جاستین ازکوویتز، استاد دانشکده پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه آلبرتا و یکی از مدیران مرکز کانادایی VIGOR:

ما دیگر نمی‌توانیم یک توصیه کلی به همه بیماران بدهیم و بگوییم که محدود کردن مصرف سدیم احتمال مرگ یا بستری شدن شما در بیمارستان را کاهش می‌دهد، اما به راحتی می‌توانم بگویم که می‌تواند به طور کلی کیفیت زندگی افراد را بهبود بخشد.

محققان 806 بیمار را در 26 مرکز پزشکی در کانادا، ایالات متحده، کلمبیا، شیلی، مکزیک و نیوزلند دنبال کردند. همه از نارسایی قلبی رنج می بردند، وضعیتی که در آن قلب برای پمپاژ موثر خون بسیار ضعیف می شود. نیمی از شرکت کنندگان در مطالعه به طور تصادفی تحت مراقبت های معمول قرار گرفتند، در حالی که بقیه مشاوره های تغذیه ای در مورد چگونگی کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی دریافت کردند.

کووید 19 میتواند باعث مرگ سلول های قلبی شود
> > >

Pouring Salt Shaker 777x518 1 - مصرف نمک را کم کنید: یافته های شگفت انگیز در مورد رژیم های کم نمک، نارسایی قلبی و کیفیت زندگی

به بیمارانی که در بازوی مشاوره تغذیه کارآزمایی بودند، پیشنهادات منوی طراحی شده توسط متخصص تغذیه با استفاده از غذاهای منطقه خودشان داده شد و تشویق شدند که در خانه بدون افزودن نمک طبخ کنند و از مواد پر نمک خودداری کنند. ازکوویتز خاطرنشان کرد که بیشتر سدیم رژیم غذایی در غذاهای فرآوری شده یا وعده های غذایی رستوران پنهان می شود.

ازکوویتز که همچنین متخصص قلب و عروق در موسسه قلب مازانکوفسکی آلبرتا است، می گوید:

قاعده کلی که من از متخصصان تغذیه آموخته ام این است که هر چیزی که در یک کیسه، یک جعبه یا یک قوطی است معمولاً بیش از آنچه فکر می کنید نمک در آن وجود دارد.

مصرف سدیم هدف 1500 میلی گرم در روز – یا معادل حدود دو سوم قاشق چای خوری نمک – بود که حد توصیه شده توسط Health Canada برای اکثر کانادایی ها چه نارسایی قلبی باشد چه نباشد.

قبل از مطالعه، بیماران به طور متوسط ​​2217 میلی گرم در روز یا کمتر از یک قاشق چای خوری مصرف می کردند. پس از یک سال مطالعه، گروه مراقبت های معمول روزانه به طور متوسط ​​2072 میلی گرم سدیم مصرف کردند، در حالی که کسانی که راهنمایی های تغذیه ای دریافت کردند، 1658 میلی گرم در روز مصرف کردند که کمی کمتر از یک چهارم قاشق چای خوری معادل آن کاهش یافت.

محققان میزان مرگ و میر ناشی از هر علتی، بستری شدن در بیمارستان قلبی عروقی و مراجعه به بخش اورژانس قلبی عروقی را در دو گروه مورد مطالعه مقایسه کردند اما تفاوت آماری معنی داری پیدا نکردند.

آنها با استفاده از سه ابزار مختلف ارزیابی کیفیت زندگی، و همچنین طبقه‌بندی نارسایی قلبی انجمن قلب نیویورک، که معیاری برای شدت نارسایی قلبی است، پیشرفت‌های ثابتی برای گروه کم سدیم پیدا کردند.

مصرف کاکائو برای قلب و کاهش استرس مفید است
> > >

ازکوویتز گفت که به بیماران نارسایی قلبی توصیه می کند مصرف نمک را کاهش دهند، اما اکنون در مورد مزایای مورد انتظار شفاف تر خواهد بود. او از پزشکان می خواهد تا بدانند که تغییرات رژیم غذایی می تواند مداخله مفیدی برای برخی از بیمارانشان باشد.

این تیم تحقیقات بیشتری را برای جداسازی یک نشانگر در خون بیمارانی که بیشترین سود را از رژیم غذایی کم سدیم داشتند، انجام خواهد داد، با این هدف که در آینده بتوانند رژیم های غذایی هدفمندتری را ارائه دهند. محققان همچنین بیماران آزمایشی را در 24 ماه و پنج سال پیگیری خواهند کرد تا مشخص کنند که آیا مزایای بیشتری در دراز مدت به دست می آید یا خیر.


مرجع: “کاهش سدیم رژیم غذایی به کمتر از 100 میلی مول در نارسایی قلبی (SODIUM-HF): یک کارآزمایی بین المللی، برچسب باز، تصادفی، کنترل شده” 2 آوریل 2022، The Lancet.
DOI: 10.1016/S0140-6736(22)00369-5

نشست هفتاد و یکمین جلسه علمی سالانه کالج آمریکایی قلب

تأمین مالی: مؤسسه تحقیقات بهداشتی کانادا، بنیاد بیمارستان دانشگاه، شورای تحقیقات بهداشت نیوزلند

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *