• 1 اردیبهشت 1403
hdmi 2 0 1280x720 1 - تفاوت HDMI 2.0 و HDMI 2.1 در چیست؟ آیا استفاده از آن لازم است؟
زمان مطالعه: 3 دقیقه

ورودی HDMI مدت بسیار  طولانی است که به عنوان یک درگاه استاندارد در صنعت چندرسانه ای استفاده می شود. این تکنولوژی از سال 2002 در سطح دنیا مورد استفاده قرار گرفت. بر خلاف بسیاری از صنایع الکترونیکی تلویزیون ها و دستگاه های سرگرمی خانگی به سرعت دچار دگرگونی های خاص نمی شوند و ممکن است ماه ها و یا حتی سال ها طول بکشد تا یک تکنولوژی جدید در این زمینه به استفاده عمومی و استاندارد برسد. یکی از این استاندارد ها درگاه HDMI 2.1 است که با اینکه از سال 2017 عرضه شده است اما همچنان به طور کامل جایگزین نسخه 2.0 این درگاه نشده است. نکته قابل توجه اینکه HDMI 2.1 به طور کامل با کابل ها و دستگاه های HDMI 2.0 همخوانی دارد، اما چه تفاوت هایی بین این دو درگاه وجود دارد؟ آیا برتری های 2.1 نسبت به 2.0 پرداخت هزینه های جدید برای بروز رسانی سیستم چند رسانه ای منزل شما را توجیه میکند؟

hdmi connector 1 - تفاوت HDMI 2.0 و HDMI 2.1 در چیست؟ آیا استفاده از آن لازم است؟

نکته اصلی قابل توجه درباره تفاوت این دو درگاه پیشتبانی از رزولوشن بالاتر توسط HDMI 2.1 است. این درگاه توانایی پشتیبانی از پخش ویدئوی 4K تا 120 فریم بر ثانیه و یا 8K تا 60 فریم بر ثانیه را دارد. این در حالی است که  HDMI 2.0 فقط از رزولوشن 4K تا 60 فریم برثانیه و  8K تا 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی می کند. این بدین معنی است که HDMI 2.1 در پشتیبانی از محتوای ویدیویی دینامیک به خصوص بازی های کامپیوتری بسیار بهتر از نسخه 2.0 عمل می کند و نرخ فریم دوبرابر آن را پشتیبانی می کند. در حال حاضر دو کنسول بازی پلی استیشن 5 و اکس باکس سری اکس هر دو از درگاه HDMI 2.1 پشتیبانی می کنند و بازی ها با نرخ فریم 120 فریم بر ثانیه بر روی این کنسول ها قابل اجرا هستند. جدا از نرخ فریم بالاتر، به گفته HDMI.org درگاه HDMI 2.1 با نرخ بروز رسانی تصویر سریع تر، تجربه بصری بهتری را به کاربر ارائه می دهد. به گفته طراحان این درگاه، این قابلیت با استفاده از تکنولوژی به نام نرخ بروز رسانی متغیر یا Variable Refresh Rate میسر می باشد که به صورت دینامیکی میزان نرخ بروز رسانی تصویر صفحه را تغییر داده و با میزان نرخ فریم محتوای درحال پخش را هماهنگ می کند تا حرکت از یک فریم به فریم دیگر به صورت روان اتفاق بیافتد و هرگونه لرزش و گسستگی ایجاد شده در بین فریم ها را به حداقل برساند.

بازی The Callisto Protocol در تاریخ 2 دسامبر عرضه خواهد شد
> > >

به گفته وبسایت CNET از لحاظ تئوری درگاه HDMI 2.1 قابلیت پخش ویدئو با رزولوشن 10K و نرخ فریم 120fps را داراست، اما در حال حاضر دستگاه خاصی برای بررسی دقیق این موضوع وجود ندارد. باید د نظر داشت که پشتیبانی از این رزولوشن ها با نرخ فریم دو برابر نسبت به نسل گذشته بدون شک نیازمند نرخ انتقال داده بسیار بالا از طریق کابل نیز می باشد. درگاه HDMI 2.1 با بالا بردن پهنای پاند از 18 گیگابایت به 48 گیگابایت بر ثانیه این مشکل را برطرف کرده است. به گفته HDMI.org این درگاه انتقال داده وسیع به معنی این معنی است که HDMI 2.1 همچنین از قابلیت Dynamic HDR نیز بهره می برد که به متاداده های HDR این قابلیت را می دهد که بر اساس هر فریم بروز رسانی شود.

speaker bar 1 - تفاوت HDMI 2.0 و HDMI 2.1 در چیست؟ آیا استفاده از آن لازم است؟

HDMI 2.1 همچنین به قابلیت برق رسانی مجهز است و به دستگاه های متصل به این درگاه این امکان را می دهد که از طریق کابل HDMI تغذیه شوند. در نسل قبلی از کابل های فعال درگاه HDMI برای انتقال داده در مسافت های طولانی تر استفاده می شد و برای اینکه این داده ها در مسیر کیفیت و قدرت خود را از دست ندهند نیاز بود تا یک کابل برق جداگانه در کنار درگاه HDMI 2.0 استفاده شود.

همانطور که قبل نیز اشاره شد، HDMI 2.1 از نسل های قبلی نیز پشتیبانی می کند. به این معنی که کاربر میتواند با لوازم جانبی و امکانات قدیمی HDMI 2.0 خود با دستگاه هایی که از درگاه HDMI 2.1 پشتیبانی می کنند استفاده کنند. از لحاظ شکل درگاه نیز HDMI 2.0 و HDMI 2.1 کامل به هم مشابه هستند و نیاز به خرید کابل های جدید ندارید. اما اگر میخواهید از قابلیت های HDMI 2.1 بهترین بهره را ببرید نیاز است که این کابل ها تعویض شود.

تاریخ عرضه بازی Ghostwire: Tokyo مشخص شد
> > >

controllers in hands 1 - تفاوت HDMI 2.0 و HDMI 2.1 در چیست؟ آیا استفاده از آن لازم است؟

با تمام این اوصاف سوال اینجاست، که آیا بروز رسانی دستگاه های خود برای استفاده از HDMI 2.1 قابل توجیه است؟ در حال حاضر بیشترین بهره از این درگاه را زمانی خواهید برد که قصد خرید یک کنسول نسل جدید پلی استیشن یا اکس باکس دارید. در این صورت تهیه کابل HDMI 2.1 و تلویزیونی که تا 120 فریم بر ثانیه را پیشتیبانی کند بهترین تجربه ممکن از این کنسول ها را در اختیارتان خواهد گذاشت. اگر از گیمر های حرفه ای نیز هستید و به یکی از کارت های گرافیکی نسل جدید دسترسی دارید استفاده از HDMI 2.1 به شما توصیه می شود، هرچند کامپیوتر های شخصی درگاه های دیگری نیز دارند که نرخ فریم بالایی نیز به شما ارائه می دهد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *