• 9 فروردین 1403
1618042940 mars meda main 1280x720 1 - ارسال اولین گزارش آب و هوای مریخ توسط کاوشگر استقامت
زمان مطالعه: 2 دقیقه
کاوشگر استقامت (Perseverance) مجهز به سیستمی است که ناسا آن را تحلیلگر محیطی پویای مریخ (MEDA) می نامد و وظیفه آن بررسی آب و هوای محیط اطراف این کاوشگر در دره Jezero محل فرود این کاوشگر است. این هفته اولین گزارش آب و هوایی توسط استقامت به زمین ارسال شد.
به گزارش مجله تکنولوژی هاسترتک، ناسا اعلام کرد که تیم استقامت برای اولین سیستم MEDA را به مدت نیم ساعت روز 19 فوریه روشن کردند تا از سلامت آن پس از فرود اطمینان یابند، این سیستم که نسبتا وزن زیادی هم دارد (حدود 5.5 کیلوگرم) دارای چندین سنسور مختلف برای تشخیص و تحلیل شرایط جوی است، مانند سنسور تشخیص گردوغبار، جریان باد، رطوبت، دمای هوا، تششعات و دمای زمین. این سیستم به طور خودکار هر یک ساعت یکبار روشن می شود تا شرایط محیط را بررسی کند. نکته جالب این که این سیستم به طور مجزا از کاوشکر روشن و یا خاموش می شود و حتی اگر کاوشگر خاموش باشد این سنسور ها به فعالیت خود ادامه می دهند.
ناسا توانسته طی هفته جاری اولین گزارش وضعیت آب و هوای دره Jezero سیاره سرخ را بر اساس داده های ارسال شده از این سنسور ها تهیه کند. بر اساس این گزارش دمای هوای این دره در ابتدا حدود 20 درجه زیر صفر بوده و در کمتر از نیم ساعت این دما به منفی 25.6 درجه سیلسیوس افت کرده است. همچنین تیم استقامت توانسته، شرایط جوی این دره را با اطلاعات ارسال شده از کاوشکر کنجکاوی در دره Gale مقایسه کند، که این مقایسات نشان داده وضعیت جوی دره Jezero کمی آرام تر از Gale می باشد. بررسی ها در ادامه نشان داده که فشار جوی دره Jezero حدود 718 پاسکال می باشد.
با اینکه کاوشگر کنجکاوی نیز سیستم تشخیص آب و هوای خود را دارد، اما ناسا اعلام کرد که MEDA دارای سیستم پیشرفته تر و چندین بهینه سازی است که آن را از REMS، سیستم پیاده سازی شده بر روی کنجکاوی متمایز می کند. به طور مثال MEDA قابلیت تشخیص میزان دما در چندین ارتفاع مختلف را دارد و یا میتواند میزان تششعات سطح مریخ را تشخیص دهد. این سیستم در سال جاری بلاوقفه به فعالیت خود ادامه خواهد داد تا به محققان در ادامه بررسی و تحت نظر گیری محیط سیاره سرخ یاری کند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *