• 30 فروردین 1403
1625934070 heterodontosaurs 1280x720 1 - کشف دایناسوری عجیب با روش تنفسی خاص توسط محققان
زمان مطالعه: < 1 دقیقه

دیرین شناسان به تازگی موضوعی جالب در مورد یک دایناسور منقرض شده و روش تنفسی این جانور کشف کرده اند. تصویر بالا نشان دهنده یک دایناسور با نام هتورودونتوساروس توکی (Heterodontosaurus tucki) در حال تنفس در هوای خنک می باشد و محققان موفق به کشف قفسه سینه و استخوان جناغ عجیب این دایناسور در فسیلی که به خوبی حفظ شده، شده اند.

این موجود از خانواده دایناسور های پرنده شکل ornithischian می باشد. از لحاظ اندازه به بزرگی یک بوقلمون بوده و گیاه خوار می باشند. فسیل این دایناسور در سال 2009 در منطقه ای در آفریقای جنوبی کشف شده است و محققان با استفاده از اشعه اکس اقدام به بازسازی دیجیتالی استخوان های موجود در آن کرده اند. پس از بررسی استخوان های کشف شده محققان متوجه شکل عجیب دستگاه نتفسی این موجود شدند.، موضوع جالب اینکه قفسه سینه این دایناسور توسط عضلاتی به استخوان های لگن آن متصل شده تا در عمل تنفس کمک رسانی کند.

این دایناسور های پرنده شکل از نوک تا دم، کمتر از یک متر طول داشته اند و حدود 200 میلیون سال پیش در منطقه ای در آفریقای جنوبی میزیسته اند و جزو اولین موجوداتی هستند که در خانواده دایناسور های ornithischian دسته بندی شده اند. به همین دلیل مطالعه این موجودات مسیر را برای کشفیات بیشتر در مورد این دسته از دایناسور ها و مسیر تکامل آنها هموار کرده است. استخوان کشف شده در فسیل، تقریبا کامل بوده و شامل استخوان های پایینی فقسه سینه به نام gastralia می شود. این نوع استخوان ها امروزه در سیستم نتفسی برخی کروکودیل ها و دیگر خزنده ها نیز مشاهده می شود.

افزایش میزان گازهای متان بر روی مریخ ممکن است نشانه حیات فرازمینی باشد
> > >

قبل از کشف این فسیل محققان بر این باور بودند که استخوان gastralia در بدن هیچ یک از دایناسور های خانواده ornithischian وجود نداشته، اما این کشف نشان می دهد که استخوان های پایینی قفسه سینه به مرور زمان با تکامل از بین رفته اند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *