
نوشیدن دو تا سه فنجان در روز با بیشترین فواید برای جلوگیری بیماری های قلبی همراه بود.
بر اساس مطالعاتی که در هفتاد و یکمین جلسه علمی سالانه کالج قلب و عروق آمریکا ارائه شده است، نوشیدن قهوه – به ویژه دو تا سه فنجان در روز – نه تنها با کاهش خطر بیماری قلبی و ریتم خطرناک قلب مرتبط است، بلکه با زندگی طولانیتر نیز همراه است. این روندها برای افراد مبتلا و بدون بیماری قلبی عروقی صادق است. محققان می گویند این تحقیقات – بزرگترین تجزیه و تحلیل برای بررسی نقش بالقوه قهوه در بیماری های قلبی و مرگ – اطمینان خاطر می دهد که قهوه با بیماری قلبی جدید یا بدتر شده مرتبط نیست و ممکن است در واقع محافظ قلب باشد.
از آنجایی که قهوه میتواند ضربان قلب را تسریع کند، برخی از مردم نگران هستند که نوشیدن آن میتواند برخی از مشکلات قلبی را تحریک یا بدتر کند. توصیه های پزشکی عمومی برای ترک نوشیدن قهوه ممکن است از اینجا نشات گرفته باشد. اما دادههای ما نشان میدهد که مصرف روزانه قهوه نباید ناامیدانه به نظر برسد، بلکه باید به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای افراد مبتلا به بیماری قلبی یا بدون بیماری قلبی گنجانده شود.
دکتر کیستلر، پزشک ارشد بیمارستان و موسسه قلب بیکر در ملبورن استرالیا و نویسنده ارشد، این مطالعه گفت:
ما دریافتیم که نوشیدن قهوه یا اثری خنثی دارد – به این معنی که هیچ ضرری ندارد – یا با فوایدی برای سلامت قلب مرتبط است.
منشاء این تحقیقات کجاست؟
کیستلر و تیمش از داده های BioBank بریتانیا استفاده کردند، یک پایگاه داده آینده نگر در مقیاس بزرگ با اطلاعات سلامتی بیش از نیم میلیون نفر که حداقل به مدت 10 سال دنبال شده بودند. محققان سطوح مختلف مصرف قهوه را از یک فنجان تا بیش از شش فنجان در روز و رابطه با مشکلات ریتم قلب (آریتمی) را بررسی کردند. بیماری های قلبی عروقی، از جمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و سکته؛ و مرگ و میر کلی و مرتبط با قلب در میان افراد با و بدون بیماری قلبی عروقی. بیماران بر اساس میزان مصرف قهوه در روز گروه بندی شدند: 0، <1، 1، 2-3، 4-5، > 5 فنجان در روز. نوشیدن قهوه از پرسشنامه های تکمیل شده پس از ورود به رجیستری ارزیابی شد. به طور کلی، آنها پس از کنترل ورزش، الکل، سیگار، دیابت و فشار خون بالا که می تواند در سلامت قلب و طول عمر نیز نقش داشته باشد، هیچ تاثیری یا در بسیاری موارد کاهش قابل توجهی در خطر قلبی عروقی پیدا نکردند.
برای اولین مطالعه، محققان داده های 382535 فرد بدون بیماری قلبی شناخته شده را بررسی کردند تا ببینند آیا نوشیدن قهوه در ایجاد بیماری قلبی یا سکته در طول 10 سال پیگیری نقش داشته است یا خیر. میانگین سنی شرکت کنندگان 57 سال و نیمی از آنها زن بودند. به طور کلی، خوردن دو تا سه فنجان قهوه در روز با بیشترین فایده همراه بود که به معنی کاهش 10 تا 15 درصدی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، نارسایی قلبی، مشکل ریتم قلب یا مرگ به هر دلیلی است. خطر سکته مغزی یا مرگ ناشی از قلب در میان افرادی که یک فنجان قهوه در روز مینوشیدند کمتر بود. محققان رابطه U شکل را با مصرف قهوه و مشکلات جدید ریتم قلب مشاهده کردند. بیشترین فایده در بین افرادی که دو تا سه فنجان قهوه در روز مینوشیدند و در بین افرادی که کم و بیش مینوشیدند، کمتر بود.
مطالعه دوم شامل 34279 فردی بود که در ابتدا به نوعی بیماری قلبی عروقی مبتلا بودند. مصرف دو تا سه فنجان قهوه در روز با احتمال کمتری برای مرگ در مقایسه با نخوردن قهوه همراه بود. نکته مهم این است که مصرف هر مقدار قهوه با خطر بالای مشکلات ریتم قلب، از جمله فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) یا فلوتر دهلیزی مرتبط نیست، که کیستلر گفت که اغلب پزشکان نگران آن هستند. از 24111 نفری که در آنالیز شرکت کردند و در ابتدا آریتمی داشتند، نوشیدن قهوه با خطر کمتر مرگ همراه بود. برای مثال، افراد مبتلا به AFib که یک فنجان قهوه در روز مینوشیدند، تقریباً 20 درصد کمتر از افرادی که قهوه نمینوشیدند، در معرض خطر مرگ بودند.
کیستلر میگوید:
پزشکان عموماً از افرادی که به بیماریهای قلبی عروقی یا آریتمیهای شناختهشده مبتلا هستند و به نوشیدن قهوه ادامه میدهند، نگرانی دارند، بنابراین اغلب احتیاط میکنند و به آنها توصیه میکنند که نوشیدن قهوه را بهکلی متوقف کنند زیرا میترسند که ممکن است ریتمهای قلبی خطرناک ایجاد کند. اما مطالعه ما نشان می دهد که مصرف منظم قهوه بی خطر است و می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای افراد مبتلا به بیماری قلبی باشد.
چند فنجان در قهوه بیشترین اثر را دارد؟
اگرچه به نظر می رسد دو تا سه فنجان قهوه در روز به طور کلی مطلوب ترین است، کیستلر گفت که مردم نباید مصرف قهوه خود را افزایش دهند، به خصوص اگر باعث ایجاد احساس اضطراب یا ناراحتی در آنها شود.
او افزود:
مکانیسمهای مختلفی وجود دارد که قهوه از طریق آنها ممکن است مرگ و میر را کاهش دهد و این اثرات مطلوب را بر بیماریهای قلبی عروقی داشته باشد. افرادی که قهوه مینوشند باید از اینکه میتوانند به خوردن قهوه ادامه دهند، حتی اگر بیماری قلبی دارند، اطمینان داشته باشند. قهوه رایج ترین تقویت کننده شناختی است – شما را از خواب بیدار می کند، شما را از نظر ذهنی تیزتر می کند و جزء بسیار مهم زندگی روزمره بسیاری از افراد است.
بنابراین دانه های قهوه چگونه می توانند برای قلب مفید باشند؟ مردم اغلب قهوه را با کافئین یکی می دانند، اما دانه های قهوه در واقع بیش از 100 ترکیب فعال بیولوژیکی دارند.
کیستلر ادامه داد:
این مواد می توانند به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، بهبود حساسیت به انسولین، افزایش متابولیسم، مهار جذب چربی توسط روده و مسدود کردن گیرنده های شناخته شده در ریتم غیر طبیعی قلب کمک کنند.
قهوه فوری مانند نسکافه هم اثربخش است؟
در مطالعه سوم، محققان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا تفاوتی در رابطه بین قهوه و بیماری های قلبی عروقی بسته به اینکه کسی قهوه فوری یا آسیاب شده یا قهوه کافئین دار یا بدون کافئین می نوشد، وجود دارد یا خیر. آنها بار دیگر دریافتند دو تا سه فنجان در روز با کمترین خطر آریتمی، انسداد عروق قلب، سکته مغزی یا نارسایی قلبی، صرف نظر از اینکه قهوه آسیاب شده یا فوری مصرف کرده اند، مرتبط است. میزان مرگ و میر کمتری در تمام انواع قهوه مشاهده شد. قهوه بدون کافئین اثرات مطلوبی در برابر آریتمی اتفاقی نداشت، اما به استثنای نارسایی قلبی، بیماری قلبی عروقی را کاهش داد.
کیستلر افزود:
که یافتهها نشان میدهد که قهوه کافئیندار در کل ارجحیت دارد و هیچ مزیت قلبی عروقی برای انتخاب قهوههای بدون کافئین نسبت به قهوههای کافئیندار وجود ندارد.
آیا این تحقیقات محدودیت اساسی دارند؟
چندین محدودیت مهم برای این مطالعات وجود دارد. محققان قادر به کنترل فاکتورهای رژیمی که ممکن است در بیماری قلبی عروقی نقش دارند را کنترل کنند و همچنین قادر به تنظیم هیچ گونه خامه، شیر یا قند مصرفی نبودند. شرکتکنندگان عمدتاً سفیدپوست بودند، بنابراین مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این یافتهها به سایر جمعیتها نیز گسترش مییابد، مورد نیاز است. در نهایت، مصرف قهوه بر اساس خود گزارشی از طریق پرسشنامه ای که در ورودی مطالعه قرار داده شده بود، بود. این باید هنگام تفسیر یافته های مطالعه در نظر گرفته شود، اگرچه کیستلر خاطرنشان کرد که تحقیقات نشان می دهد عادات غذایی افراد در بزرگسالی یا در طول زمان تغییر چندانی نمی کند. کیستلر گفت که نتایج باید در کارآزماییهای تصادفیسازی شده تایید شوند.
کالج آمریکایی قلب و عروق چیست؟
کالج آمریکایی قلب و عروق دنیایی را متصور است که در آن نوآوری و دانش مراقبت و نتایج قلبی عروقی را بهینه می کند. ماموریت کالج و 54000 عضو آن به عنوان خانه حرفه ای برای کل تیم مراقبت های قلبی عروقی، تغییر مراقبت های قلبی عروقی و بهبود سلامت قلب است. ACC به متخصصان قلب و عروق که واجد شرایط سختگیرانه هستند و در شکلگیری خطمشیها، استانداردها و دستورالعملهای بهداشتی پیشرو هستند، اعتبار میدهد. کالج همچنین آموزش پزشکی حرفه ای ارائه می دهد، تحقیقات قلبی عروقی را از طریق مجلات مشهور جهانی JACC منتشر می کند، ثبت ملی را برای اندازه گیری و بهبود مراقبت ها اجرا می کند، و اعتباربخشی قلبی عروقی را به بیمارستان ها و موسسات ارائه می دهد.
منابع مقاله
این مطالعه با عنوان “اثرات مصرف قهوه بر روی بیماری های قلبی عروقی، آریتمی و مرگ و میر: یافته های UK BioBank” در روز یکشنبه، 3 آوریل، ساعت 10:00 صبح ET / 14:00 UTC در پیشگیری و ارتقای سلامت ارائه شد. Moderator Poster Theatre 4, Hall C.
دومین مطالعه مرتبط، “مصرف منظم قهوه با بهبود مرگ و میر در بیماری های شایع قلبی عروقی مرتبط است”، به طور مجازی در روز شنبه، 2 آوریل، ساعت 8:30 صبح به وقت ET / 12:30 UTC ارائه شد.
سومین مطالعه مرتبط، «قهوه آسیاب شده، فوری یا بدون کافئین؟ تأثیر انواع مختلف قهوه بر آریتمی، بیماری قلبی عروقی و مرگ و میر، در روز یکشنبه، 3 آوریل، ساعت 10:00 صبح به وقت شرقی / ساعت 14:00 UTC در تئاتر پوستر 7، سالن C با کنترل الکتروفیزیولوژی ارائه شد.
ACC.22 در 2 تا 4 آوریل 2022 در واشنگتن دی سی برگزار می شود و متخصصان قلب و عروق و متخصصان قلب و عروق از سراسر جهان را گرد هم می آورد تا جدیدترین اکتشافات در زمینه درمان و پیشگیری را به اشتراک بگذارند.