
بزرگترین بررسی بالینی پاسخهای سیستم ایمنی بدن به پاراستامول، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و مسکنهای اپیوئیدی، با تمرکز بر بیماریهای عفونی، بینشهایی را درباره تأثیرات ناخواسته این داروهای رایج، ارائه کرده است. این یافته ها پتانسیل برخی از این داروها را برای پیوستن به مبارزه با بیماری های عفونی قدیمی و جدید نشان می دهد.
اگرچه تحقیقات در مورد این داروها بر روی تأثیر آنها بر مدیریت درد و تب متمرکز شده است، اما تاکنون تأثیر آنها بر درمان بیماریهای عفونی مشخص نشده بود
یافته های کلیدی بررسی بالینی
برای درد: مورفین سلولهای کلیدی سیستم ایمنی را سرکوب میکند و خطر عفونت را بهویژه پس از جراحی سرطان افزایش میدهد.
برای تب: ضد تب ها – به عنوان مثال. پاراستامول، ایبوپروفن، آسپرین – می توانند پاسخ ایمنی مطلوب را در هنگام واکسیناسیون کاهش دهند.
آسپرین می تواند یک گزینه درمانی مقرون به صرفه و در دسترس برای سل باشد که عمدتاً کشورهای فقیر را تحت تأثیر قرار می دهد و نتایج مفیدی در حیوانات و انسان ها نشان داده شده است.
داروی ضد التهابی ایندومتاسین ممکن است تکثیر ویروسی را در کووید-19 کاهش دهد، اما آزمایشات انسانی در مقیاس بزرگ برای تایید صحت این موضوع مورد نیاز است.
محققان به رهبری دانشکده پزشکی و بهداشت دانشگاه سیدنی برای داشتن دامنه وسیع تری برای ترکیب شواهد موجود، با اشاره به اهمیت تحقیقات و آزمایشات بیشتر در مورد پاسخ بیماری های عفونی و سیستم ایمنی بدن، یک بررسی «بالینی» را انتخاب کردند.
این تحقیق برنامه ریزی نشده بود و یافته ها غیرمنتظره بودند، به طوری که کریستینا عبدالشهید، نویسنده اصلی این مقاله، گفت که آنها در ابتدا علاقه مند به مطالعه تأثیرات احتمالی پاراستامول (استامینوفن) در طول همه گیری بودند، زمانی که مردم این دارو را در ماه های اول کووید-19 احتکار کردند.
او گفت:
ما تصمیم گرفتیم که مسکن ها و داروهای تب را به طور کلی مطالعه کنیم و از آنچه پیدا کردیم شگفت زده شدیم. در 14 سال مطالعه در مورد درد، این مهم ترین تحقیقی است که من در آن شرکت داشته ام.
این یافته ها امروز در یک مجله برجسته و معتبر به نام British Journal of Clinical Pharmacology منتشر شده است.
احتیاط در طول همه گیری توصیه می شود
دکتر کریستینا عبدالشهید، محقق مطالعاتی در مورد درد، از مرکز سلامت اسکلتی عضلانی سیدنی، گفت که روابط کشف شده با بیماری های عفونی نیاز به آزمایش های بالینی دقیق دارند.
دکتر عبدالشهید گفت:
بررسی ما نشان میدهد که برخی از داروهای رایج درد و تب ممکن است با سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت همکاری کنند، در حالی که برخی دیگر علیه آن عمل می نمایند و خطر ابتلا یا واکنش بد به بیماریهای عفونی را افزایش میدهند.
مصرف پاراستامول یا ایبوپروفن قبل یا بلافاصله بعد از واکسیناسیون – به عنوان مثال برای کووید-19 – برای جلوگیری از تب خفیف یا سردرد توصیه نمی شود، زیرا می تواند پاسخ ایمنی مطلوب بدن به واکسن را کاهش دهد.
برای آبله مرغان، استفاده از ایبوپروفن توصیه نمی شود، زیرا ممکن است خطر عفونت های باکتریایی ثانویه پوست را افزایش دهد.
دکتر جاستین بیردزلی، متخصص بیماریهای عفونی در بیمارستان Westmead و محقق موسسه بیماریهای عفونی سیدنی، گفت:
یافته مهم این بررسی در طول همهگیری این بیماری این بود: مورفین یکی از رایجترین داروهای ضددرد اپیوئیدی است که پس از جراحی استفاده میشود که سلول های ایمنی ذاتی کلیدی را سرکوب می کند و در نتیجه خطر عفونت را افزایش می دهد.
وی تاکید کرد:
این امر به ویژه در مورد بیماران سرطانی که در حال حاضر در برابر COVID-19 آسیب پذیر هستند، صادق است.
دکتر بیردزلی، که همچنین روی دارو کار میکند، گفت:
تلاشها برای دستیابی به کاهش درد کافی و در عین حال اجتناب از سرکوب سیستم ایمنی در دوره فوری پس از عمل ناشی از مواد افیونی مانند مورفین، هم برای افرادی که تحت عمل جراحی سرطان قرار میگیرند و هم برای افرادی که دچار نقص ایمنی هستند، مورد نیاز است.
تاثیرات مثبت بر ایمنی ما
پروفسور اندرو مک لاکلان گفت:
از جنبه مثبت، این یافته ها بینش جدیدی برای تحقیقات بیشتر برای ارزیابی این داروهای رایج ارائه می دهد که می توانند برای بهبود نتایج برای افرادی که تحت درمان بیماری های عفونی هستند، تغییر کاربری دهند.
پروفسور مک لاکلان (رئیس دانشکده و رئیس داروسازی دانشگاه سیدنی) افزود:
با نیاز فوری به درمان های جدید برای کووید-19 و کاهش اثر بخشی برخی از عوامل ضد میکروبی به دلیل مقاومت، اکنون بیش از هر زمان دیگری به داروهایی نیاز داریم که بتوانند اثربخشی درمان های دارویی ضد عفونی را حفظ یا افزایش دهند.
“نتایج این بررسی نشان می دهد که داروهای رایج برای درد و تب باید بیشتر به عنوان درمان های کمکی ارزان و موثری که بر مسیرهای ایمنی و التهابی برای افرادی که تحت درمان عفونت هستند، تحت تاثیر قرار گیرند.”
منطقه تحت تحقیق
یکی از نویسندگان پروفسور Ric Day از UNSW و بیمارستان سنت وینسنت گفت که تحقیقات هنوز در این زمینه جدید پاسخ سیستم ایمنی بدن به داروهای رایج مطالعه در حال انجام است.
یکی از مشکلات این است که داروهای پرمصرف مانند پاراستامول، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و کورتیکواستروئیدها مانند پردنیزون برای دههها وجود داشتهاند و در گذشته ما تمایلی به بررسی تأثیر آنها بر سیستم ایمنی نداشتیم.
این دسته از داروهای ضد درد و تب از محبوبترین داروها در سرتاسر جهان از استفاده اجتماعی گرفته تا مراقبتهای حاد و بیمارستانی هستند، اما ما باید تأثیر قابل توجهی که این داروها میتوانند بر سیستم ایمنی و پاسخ ما به بیماریهای عفونی، از جمله COVID-19 داشته باشند، در نظر بگیریم. ”
مرجع: “اثرات تعدیل کننده ایمنی مواد افیونی دارویی و مسکن های ضد تب: مکانیسم ها و ارتباط با عفونت” 1 مارس 2022، مجله بریتانیایی فارماکولوژی بالینی.
DOI: 10.1111/bcp.15281