
به گزارش مجله تکنولوژی هاسترتک، با اینکه این هلیکوپتر هنوز شروع به پرواز نکرده است، ولی گذراندن یک شب کامل بر روی مریخ بدون مشکل، خود یک موفقیت بزرگ محسوب می شود.دلیل آن این است که تغییر دمای سطح مریخ بسیار بی رحمانه است و این مسئله به خصوص برای لوازم الکترونیکی مشکل ساز خواهد بود. به طور مثال در دره ی Jezero جایی که کاوشگر استقامت فرود آمده، دمای هوا تا منفی 90 درجه زیر صفر نیز پایین می آید. در این دما اجزای الکترونیکی بدون پوشش، می توانند براحتی منجمد شده و خسارت ببینند.
در عین حال میزان باتری و سطح انرژی نیز یکی دیگر از دغدغه های تیم پروژه نبوغ است. هرکسی که از سیستم های حرارتی الکترونیکی استفاده می کند، میداند که سرما و مصرف انرژی رابطه ناخوشایندی با یکدیگر دارند. با اینکه نبوغ به خوبی عایق شده است، اما با این حال نگرانی هایی برای ناسا و تیم آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) وجود دارد. خوشبختانه صبح از راه رسید و نبوغ همچنان استوار و سالم ایستاده بود. مدیر پروژه نبوغ در دفتر کنترل JPL اعلام کرد: این اولین باری است که نبوغ به تنهایی بر سطح مریخ ایستاده است. حال ما میدانیم که هلیکوپتر سیستم عایق قوی، سیستم حرارتی مناسب و میزان انرژی کافی برای گذراندن شب های سرد مریخ را داراست. این یک موفقیت بزرگ برای تیم است و ما برای برداشتن قدم بعدی بسیار هیجان زده هستیم.

فعالیت های مرتبط به نبوغ و استقامت نه تنها به سخت افزار تخصصی نیاز دارند، بلکه لازم است تیم کنترل و مدیریت آن بسیار هوشمندانه و خلاق عمل کنند تا نهایت بهره از امکانات موجود بر روی مریخ را ببرند. به طور مثال وقتی که نبوغ توسط استقامت پیاده سازی شد، نیاز بود که کاوشگر سریعا از مکان پیاده سازی دور شود، تا مانع تابش نور خورشید بر روی پنل های انرژی خورشیدی نبوغ نشود. همین تاخیر کوتاه مدت نیز ممکن است در میزان باتری لازم برای عملکرد هلیکوپتر تاثیر گذار باشد. از طرفی کاوشگر استقامت نمیتواند خیلی از نبوغ فاصله بگیرد، زیرا نقش ایستگاه تقویت سیگنال را برای ارسال و دریافت پیغام ها و دستورات به سمت زمین برعهده دارد.
با پیاده سازی موفقیت آمیز نبوغ، در مرحله بعد طی هفته جاری، پره های این هلیکوپتر آزاد خواهند شد و سپس تعدادی آزمایش موتور و قطعات الکترونیکی توسط ناسا اجرا خواهد شد. اگر این برنامه ها به خوبی پیش برود، نبوغ برای اولین بار در تاریخ 11 آوریل به پرواز در خواهد آمد که این پرواز های آزمایشی کوتاه طی یک ماه ادامه خواهند داشت، ماهی که ناسا آن را “ماه نبوغ” نامگذاری کرده است و نتیجه این ماه، پرواز اولین ماشین ساخته شده توسط انسان بر روی یک سیاره دیگر خواهد بود. همانند بسیاری از تلاش های علمی دیگر نمیتوان به طور قطع گفت که چطور این ماموریت پیش خواهد رفت. اما ناسا به طور مکرر تصاویری را از وضعیت این هلیکوپتر طی روزهای اینده به اشتراک خواهد گذاشت.