• 4 اردیبهشت 1403
10 تا 20 درصد خطر مرگ کمتر با 30 تا 60 دقیقه فعالیت ورزشی تقویت عضلات در هفته
زمان مطالعه: 3 دقیقه

تجزیه و تحلیل داده های تلفیقی از شواهد موجود نشان می دهد بین 30 تا 60 دقیقه فعالیت ورزشی تقویت عضله در هر هفته با کاهش 10 تا 20 درصدی خطر مرگ به هر دلیلی مرتبط است، به ویژه مرگ در اثر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان. نتیجه این تحقیقات به صورت آنلاین در مجله British Journal of Sports Medicine منتشر شده است.

یافته ها مستقل از ورزش هوازی هستند. اما این تجزیه و تحلیل به منحنی J شکل برای اکثر نتایج اشاره می کند، بدون شواهد قطعی مبنی بر اینکه بیش از یک ساعت در هفته فعالیت تقویت عضله، همچنان خطر مرگ را کاهش می دهد.

دستورالعمل‌های فعالیت بدنی، فعالیت‌های منظم تقویت عضلانی را برای بزرگسالان توصیه می‌کنند، در درجه اول به دلیل فواید شناخته شده برای سلامت عضلات اسکلتی. نمونه هایی از این فعالیت ها شامل بلند کردن وزنه است. کار با نوارهای مقاومت؛ فشار، دراز و نشست و اسکات؛ و باغبانی سنگین مانند حفاری و بیل زدن.

تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که فعالیت‌های تقویت عضلات با خطر کمتر مرگ مرتبط است، اما مشخص نیست که «دوز» بهینه انجام حرکات ورزشی باید به چه میزان باشد.

با تلاش برای یافتن این موضوع، محققان پایگاه‌های اطلاعاتی تحقیقاتی را برای مطالعات مشاهده‌ای آینده‌نگر مرتبط بررسی کردند که شامل بزرگسالان بدون مشکلات عمده سلامتی می‌شد که حداقل به مدت 2 سال تحت نظارت قرار گرفته بودند.

تجزیه و تحلیل نهایی شامل 16 مطالعه از یک حافظه پنهان اولیه بود. اولین مطالعه در سال 2012 منتشر شد و بیشتر مطالعات در ایالات متحده آمریکا و بقیه از انگلستان، اسکاتلند، استرالیا و ژاپن انجام شد. حداکثر دوره نظارت 25 سال به طول انجامید.

پیشرفت در ویرایش ژنی CRISPR و امکان درمان برخی بیماری ه
> > >

تعداد شرکت کنندگان در مطالعه از تقریباً 4000 تا تقریباً 480000 متغیر بود و در محدوده سنی 18 تا 97 قرار داشت. دوازده مطالعه شامل مردان و زنان بودند. دو  مطالعه فقط شامل مردان و سه مطالعه فقط شامل زنان بودند. تمام مطالعات انواع ایروبیک یا سایر فعالیت‌های بدنی و همچنین فعالیت‌های تقویت‌کننده عضلات را در نظر گرفتند.

MuscleGrowthThumbnail2 - 10 تا 20 درصد خطر مرگ کمتر با 30 تا 60 دقیقه فعالیت ورزشی تقویت عضلات در هفته

تجزیه و تحلیل داده‌های تلفیقی نشان داد که فعالیت‌ ورزشی تقویت عضله با 10 تا 17 درصد کاهش خطر مرگ به هر دلیلی و همچنین مرگ ناشی از بیماری قلبی و سکته مغزی، سرطان، دیابت و سرطان ریه مرتبط است.

هیچ ارتباطی بین تقویت عضلات و کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان روده، کلیه، مثانه یا پانکراس یافت نشد.

درنتیجه یک منحنی J شکل ایجاد شد، با حداکثر کاهش خطر بین 10 تا 20 درصد در حدود 30 تا 60 دقیقه در هفته فعالیت های تقویت عضله برای مرگ به هر علت، بیماری های قلبی عروقی و همه سرطان ها.

یک ارتباط L شکل برای دیابت مشاهده شد، با کاهش خطر بزرگ تا 60 دقیقه در هفته فعالیت ورزشی تقویت عضله، که پس از آن کاهش تدریجی وجود داشت.

تجزیه و تحلیل مشترک تقویت عضلات و فعالیت های هوازی نشان داد که کاهش خطر مرگ به هر علت، بیماری قلبی عروقی و سرطان با ترکیب این دو نوع فعالیت حتی بیشتر بود: به ترتیب 40، 46 و 28 درصد کمتر.

محققان محدودیت‌های خاصی را برای یافته‌های خود تأیید می‌کنند، که یکی از اصلی‌ترین آنها این بود که داده‌های تنها چند مطالعه برای هر یک از نتایج مورد مطالعه جمع‌آوری شدند. مطالعات وارد شده همچنین بر ارزیابی ذهنی فعالیت‌های تقویت‌کننده عضلات تکیه داشتند.

خداحافظی با بیوپسی؟ دستگاه دستی با فناوری تصویربرداری جدید برای شناسایی بی دردسر سرطان های پوست
> > >

از آنجایی که اکثر مطالعات در ایالات متحده انجام شده‌اند، ممکن است نتایج به‌طور گسترده‌تر قابل استفاده نباشند، محققان می‌افزایند که مطالعات انجام شده همگی به جای آزمایش‌های بالینی، به صورت مشاهده‌ای بوده‌اند.

آنها می نویسند با توجه به ارتباط های J شکل، پتانسیل حجم بالاتر فعالیت های تقویت کننده عضلات در کاهش خطر مرگ نامشخص است.

اما آنها نتیجه می‌گیرند: ترکیبی از فعالیت ورزشی تقویت عضلات و فعالیت‌های هوازی ممکن است مزایای بیشتری برای کاهش همه علل، [بیماری‌های قلبی عروقی] و مرگ و میر کلی سرطان داشته باشد.

با توجه به اینکه داده‌های موجود محدود است، مطالعات بیشتری – مانند مطالعاتی که بر جمعیتی متنوع‌تر متمرکز شده‌اند – برای افزایش قطعیت شواهد مورد نیاز است.

مرجع: «فعالیت‌های تقویت‌کننده عضلات با خطر و مرگ‌ومیر کمتر در بیماری‌های عمده غیرواگیر مرتبط است: مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات کوهورت» توسط هاروکی ماما، ریوکو کاواکامی، تاکانوری هوندا و سوسومو اس ساوادا، 28 فوریه 2022، مجله پزشکی ورزشی بریتانیا.

تامین مالی: برنامه وزارت بهداشت، کار و رفاه (MHLW).

DOI: 10.1136/bjsports-2021-105061

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *